/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Nem tudom feldolgozni
  

Nem tudom feldolgozni

ora 2013-03-03 14:21:26
Üdv!Azzal a gondal fordulnék önhöz hogy 2 éve megismertem egy lányt akivel akkor nagyon jól megvoltunk de érthetetlen okokból vége lett majd egy évvel késöbb megint összejöttünk de ismét vége lett nem is ez lényeg ezt a problémámat már leirtam egyszer de a lány még mindig csak 15 éves és egy 20 éves srácal van most eggyüt és egyszerüen nemhagy az a gondolat hogy ők ketten lefekszenek egymással vagy bármilyen szexuális tevékenységet folytatnak..azóta hogy szétmentünk volt másik barátja is ott is ugyanez az érzés fogadott,szóval ha tehetném senkit nem engednék a lány közelébe...félek hogy elöbb utobb emiatt olyat teszek amit késöbb megbánnák..mihez kezdjek?

Szakértőnk válasza a Nem tudom feldolgozni kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, szakítottatok a lánnyal, nem vagytok együtt, ráadásul annyira nem vagytok együtt, hogy most éppen mással van. Így azt gondolom, adott körülmények között az érzéseid meglehetősen egyoldalúak. A lány szexuális élete nem tartozik rád, mint ahogy a te szexuális életed sem tartozik már őrá. Ha aggódsz érte, szólj a szüleinek, rájuk sokkal inkább tartozik, hogy mi van a lánnyal. Azt javaslom, irányítsd a figyelmedet tudatosan más irányba, amikor eszedbe jutnak ezek a gondolatok. Keress tudatosan olyan időtöltéseket, melyek elvonják a figyelmedet. Szervezz programokat, tölts több időt a barátaiddal és keress olyan kapcsolatokat, melyek kölcsönösek és a másik ugyanúgy érdeklődik bennük irántad, mint te őiránta.

Amennyiben komolyan aggódsz amiatt, hogy elvesztenéd a kontrollt a cselekedeid felett, azt javaslom, kérd mielőbb személyesen pszichológus segítségét, hogy hatékonyabb segítséget kapj a probléma megoldásához!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések