/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Iskolai feladat
  

Iskolai feladat

ora 2013-03-02 13:55:52
Idén egészségtanunk van egy hónapig biológia helyet. Most azt a házit kaptuk, h írjuk le, milyen változásokon estünk át elsőtől hatodik osztályig. Testi, lelki és szellemi. Nekem több mint egy éve megjött a menzeszem (nem tudom, h kell írni) és már a mellem is eléggé nagy. Én mind kettőt szégyenlem. Persze, a lányok előtt nem, de a tanárnő mindig felolvastat néhány házit,m és ha az enyémet szeretné, akkor nem tudom, h mit tegyek. A fiúk és a tanárnő előtt nem szeretném. És ha azt mondom, h nem szeretném akkor meg lehet, h meg kérdezi: Miért?
Nem tudom, mit csináljak. Jövő hét péntekre kell a házi, ezért örülnék, ha addig válaszolna. Előre is nagyon köszönöm, irtó hálás vagyok.

Szakértőnk válasza a Iskolai feladat kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem próbáld természetesként kezelni azt, hogy megjött a menstruációd és elkezdett nőni a melled. Ez is a fejlődés, a nővé válás része. Sőt, ha belegondolsz, a fiúk is hasonló változásokon esnek át és ugyanannyira zavarba tudnak jönni tőle, mint a lányok. Talán ez is lehet egy célja ennek a feladatnak, hogy kicsit enyhítse a zavarotokat és könnyebben kimondhatóvá tegye azokat a változásokat, melyek a mindennapjaitok részei lettek. Megteheted, hogy nem részletezed a testi változásokat, de egy mondattal érdemes lehet megemlítened, hiszen ez is fontos. Koncentrálj inkább arra, amiről könnyebben beszélsz, de tudatosítsd magadban, hogy valószínűleg az egész téma kicsit zavarbaejtő mindenki számára és nagy megkönnyebbülést okozhat, ha valaki nyíltabban mer róla beszélni.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések