/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Elég sok gond :(
  

Elég sok gond :(

ora 2013-02-17 17:55:21
Először is lenne egy kérdésem: Gyakran beszélek magamban és találok ki személyeket. Ez gond?Persze szerintem a depresszióm miatt van ami kihatott a tanulmányaimra is. Második kérdésem: Mit tegyek depresszió ellen? Elmondanám anyunak de nem vesz komolyan :( Volt hogy mondtam neki hogy szerintem felfáztam a petefészkemnél erre azt válaszolta hogy: Nincs semmi bajod hidd el :(( Talán nem szeret? :( most pedig tanácsot szeretnék kérni: Nagyon fiús ízlésem van ami miatt gyakran elítélnek és megakarok " nőiesedni ". Hogy viselkedik egy lány? :(

Szakértőnk válasza a Elég sok gond :( kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ha ennyire elzárkózol a külvilág elől, hogy még a napfényt sem engeded be a szobádba, azzal sok lehetőségtől megfosztod magad, hogy pozitív dolgok történjenek veled. Például cáfolatlanul maradnak az olyan negatív gondolataid, melyek szerint senki sem szeret. Menj emberek közé, derítsd ki, tényleg így van-e! Könnyen lehet, hogy a válás után a szomorúságodban kicsit negatívabban láttál mindent, nem csak azt, ami tényleg negatív volt és nehezebben vetted észre a pozitív dolgokat a világban. Próbálj újra nyitni a világ felé! Keresd meg benne a pozitív dolgokat, nyiss az emberek felé, hátha viszonozzák a közeledésedet, csinálj tudatosan olyasmiket, melyekről tudod, hogy kellemes élményt adhatnak és tűzz ki magadnak elérhető célokat, melyekért bár meg kell dolgoznod, sikerélményt adnak. Meglátod, ahogy jó élmények is történnek velek, még ha negatívak mellett is, egyre jobban fogod érezni magad! Talán segíthet az is, ha nyíltan beszélsz a válással kapcsolatos érzéseidről és gondolataidról, hogy könnyebbe feldolgozd a veszteséget.

Amennyiben úgy érzed, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz vagy pszichiáterhez, hogy segítsen ebben a folyamatban!

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések