/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mit tegyek? :(
  

Mit tegyek? :(

ora 2013-02-17 17:07:44
Szia. Szerintem depressziós vagyok. nem tudom mit csináljak. Amióta a szüleim elváltak ami 1 éve már azóta a szobámba lehúzom a redőnyt, anyuval rossz a viszonyom, sírok majdnem minden nap, szorongok hogy senki sem szeret, romlottak a jegyeim. :( Mit tegyek ez ellen? Mintha minden ellenem lenne :((

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? :( kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ha ennyire elzárkózol a külvilág elől, hogy még a napfényt sem engeded be a szobádba, azzal sok lehetőségtől megfosztod magad, hogy pozitív dolgok történjenek veled. Például cáfolatlanul maradnak az olyan negatív gondolataid, melyek szerint senki sem szeret. Menj emberek közé, derítsd ki, tényleg így van-e! Könnyen lehet, hogy a válás után a szomorúságodban kicsit negatívabban láttál mindent, nem csak azt, ami tényleg negatív volt és nehezebben vetted észre a pozitív dolgokat a világban. Próbálj újra nyitni a világ felé! Keresd meg benne a pozitív dolgokat, nyiss az emberek felé, hátha viszonozzák a közeledésedet, csinálj tudatosan olyasmiket, melyekről tudod, hogy kellemes élményt adhatnak és tűzz ki magadnak elérhető célokat, melyekért bár meg kell dolgoznod, sikerélményt adnak. Meglátod, ahogy jó élmények is történnek velek, még ha negatívak mellett is, egyre jobban fogod érezni magad! Talán segíthet az is, ha nyíltan beszélsz a válással kapcsolatos érzéseidről és gondolataidról, hogy könnyebbe feldolgozd a veszteséget.

Amennyiben úgy érzed, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz vagy pszichiáterhez, hogy segítsen ebben a folyamatban!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések