/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / szeretném, ha szeretne 2
  

szeretném, ha szeretne 2

ora 2013-02-16 18:51:03
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/14553 az alábbi próblémát folytatva: még nemigazán volt időnk beszélgetni, és az a gond, hogy egyfolytában csak ő jár a fejemben. A 28 éves lánytesómmal is megbeszéltem a dolgot, aki szerint tuti, hogy ő meleg, mert a férfiak alapból taszítónak tartják a hasonló közeledési kisérleteket. Ezt irta:
"Kölyke, szerintem ennek fele se tréfa... Fickóék környezetében nőttem fel, de tudom, h ti még ellenégesebben álltok a férfiúi közeledéshez, mint a csajok ahogy tolerálják a meleg megmozdulásokat. Amúgy Áron a kisebb vagy a nagyobb? Szerintem ugyanakkor nem olyan egyszerű a dörgés, h beszólsz neki, s kész... Lehet, h elég kemény visszafolytott érzelmei és gondolatai vannak Áronnak, konkrétan
arra értem, h vonződik a saját neméhez, ám gonoszság vagy lekezelés nélkül írom azt, hogy ez az ő dolga. Ha téged ez a magatartás zavar (ami nem csoda baszki! - ja, s örvendek, h zavar :) ), akkor szerintem próbáld apró, nem durva (bár te nem vagy paraszt) gesztusokkal érzékeltetni, h ez neked nem tetszik, konkrétan, ha épp átkúszik rajtad, akkor bátran lökd el, és mondd, h némennyihelyvan, de ne alázd meg mások előtt, ne hozd hülye helyzetbe, mert ha tényleg ilyen hajlamú, akkor az épp elég görcs neki... De azt éreztetned kell, h ez neked nem tetszik!!! Ha meg kellően óvatos vagy (s márpedig olyan fából faragtak, fakutyája!), akkor még ha pillanat hevében rosszul is esik neki, szerintem nem fogja veszélyeztetni a barátságotokat. Merthogy ez is benne van a pakliban, nem tudhatod, hogy hogy gondolkodik ő... És nem is ítélheted el azért.
Próbálom futtatni a szálat, h csak múka lenne részéről, de ismervén a fajtátokat, a pasikat, KIZÁRT! Utáltokn és megvettek minden olyan meleg gesztust, ami felétek irányul!
Csak óvatosan a dologgal, meredek kurvára, főleg neki, még akkor is, ha neki sem tiszta, csak még keresi önmagát... Óvatosan, megfontoltan, de határozottan! "
am múlt héten honfoglalóztunk és egy széken ültünk, és az említett barátom a vállamra hajttootta a fejét. Valentinnap behívtam a városba, egy kicsit hógolyóztunk, majd elkezdünk beszélgetni, de aztán jött a tesója és megint nem jutottunk sehová. Azt hiszem, multkor elfelejtettem említeni, hogy a fülembe is szokott fújni, de nem olyan ábrázattal, mintha bosszantani akarna. Ez már intim dolog, nem? Két hete még egyszer nálunk voltak, és a tesójával ketten kellett volna megint a kettős ágyon aludjanak, de lehívtam magamhoz. Aztán oldalra fordultam, mert nem volt helyem, ekkor a barátom átnyúlt fölöttem és megnézte, hogy tényleg ott-e a matrac vége (mért jöttél ilyen közel?), majd visszament az ágyra, mondván, hogy tudjunk kényelmesen aludni :D csak ő jár a fejemben.

Szakértőnk válasza a szeretném, ha szeretne 2 kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, könnyen félre lehet értelmezni valakinek a viselkedését, ha azt kiragadjuk a környezetéből és figyelmen kívül hagyjuk, hogy milyen reakciókat vált ki a másikból. Talán érdemes lenne úgy is meghallgatnod a nővéred véleményét, hogy mesélsz neki a kettőtök kapcsolatáról, arról, hogy régebb óta megjelent köztetek ez a kis szexuális felhang, hogy mindig nagyon közel álltatok egymáshoz, te biszexuálisnak tartod magad és tetszik neked a barátod. Így inkább olyasminek tűnik, amiben mindketten benne vagytok és nem olyasminek, amiről a nővéred ír, hiszen a válasza egyértelműen arra utal, hogy a szexuális a felhang a kapcsolatotokban egyoldalú és számodra nemkívánatos.

Változatlanul azt javaslom, hogy mielőbb beszélj erről a barátoddal és tisztázd vele a helyzetet! Minél tovább halogatod, minél többet gondolkodtok a kapcsolatotokról anélkül, hogy tudnátok, mi jár a másik a fejében, annál könnyebben alakulhatnak ki köztetek félreértések.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések