/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Döntésképtelenség...
  

Döntésképtelenség...

ora 2013-01-07 16:24:54
Egy 14 éves( két hét múlva 15) éves fiú vagyok. A lányokkal mindig is kijöttem,de kapcsolatom még nemvolt.
A rokonok,barátok,ismerősök mindig is mondták,hogy szép szál fiú,jóképű gyerek vagyok.
8.-ban egyre több lány barátom lett. Az osztályból szerelmet vallottak nekem,de a lány finoman szólva se nézett ki jól. Szerencsre hamar más tetszett meg neki.
Tavaly májusban le kellett konfirmálnom.A hittanos előkészítőn egy fiún és rajtam kívül mindenki lány volt.Minden héten szerdán kellet feljárnom a városba,ahol az egész tanítás volt. Itt ismertem meg,a legjobb lány barátomat,akivel több mint egy éve tartom a kapcsolatot.Sokszor találkozunk. Rajta kívül még legalább 5-6 lánnyal találkozgattam akik mind-mind jól nézett ki,de barátságon kívül semmi nem volt.
Szeptemberben elkezdtem a Gimit. És itt következnek a gondok.
Sok jó csaj jár a suliba,és párral beszélek is.Az egyik osztálytársam is gyönyörű,akivel mostanában elég jóban vagyok,pedig év elején még nem bírtuk egymást.Megbeszéltük,hogy egymás mellé ülünk.Nagyon jól éreztem magam vele. Sokat mosolyogtunk,nevetgéltünk, még azt is elmagyarázta hol lakik,kik a szülei,hány évesek stb. Azóta a bátyának mindig köszönök. De sokszor nem tudom,hogy ő mit érez. Vannak félre érthető megnyilvánulásai néha megölel de van,mikor fura,és nem tudom mit akar.
Másnap facebookon kiírtam,hogy "lájk,és leírom rólad a véleményem'. Kíváncsi voltam, ki like-olja. Az egyik lány évfolyamtársam aki nekem és egy haveromnak is tetszik like-olta. Pont ez a lány volt az,akivel a gólyatáborban egy csapatban voltam. Leírtam neki,hogy kedves,aranyos,szép,de nem beszéltünk a tábor óta. Azt válaszolta,hogy sajnos eltávolodtak azok,akik egy csapatban voltak,de akkor nagyon jól érezte magát.Elkezdtünk beszélgetni arról a napról,hogy milyen jó volt. Ez este 11 körül lehetett és hajnali fél4-ig nem is hagytuk abba. Nem volt álmos. Többször írta, 'milyen jó vissza emlékezni a jó dolgokra,amiket csináltunk akkor,ilyenkor nem jut eszébe semmi rossz.'
Most ott állok ,hogy nem tudom melyik lánnyal próbálkozzak. Az első ugye az osztálytársam, aranyos,cuki,gyönyörű ,kedves,de nem tudom mit akar. A másodikkal még keveset beszéltem,de ő is nagyon szép,kedves lány.
Nem tudom mi legyen. Kit válasszak? Hogy kezdjem el,miket mondjak neki? Honnan tudhatom,hogy ő akarja-e? Tudna tanácsot,ötletet,tippeket adni?:)
Válaszát várom,és köszönöm!
Üdv!

Szakértőnk válasza a Döntésképtelenség... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem próbálkozzál bátran mindkettőjüknél! Jelenleg nem lehet egyik lány esetében sem tudni, hogy mi alakulhat köztetek, hogy éreznek irántad, sőt, azt sem lehet még tudni, hogy ha közelebb kerülnétek egymáshoz, belőled milyen érzéseket váltanának ki. Így azt gondolom, ennyi információ alapján elhamarkodott lenne döntést hoznod. Beszélgess velük, törekedj rá, hogy minél jobban megismerjétek egymást! Tölts velük lehetőleg személyesen is kicsit több időt, lehetőleg kettesben, hogy kiderüljön, jól érzitek-e magatokat egymás társaságában. Ki tudja, barátság lesz-e vagy valami több. Majd érezni fogod, ha úgy alakul valamelyikükkel, hogy több is lehet köztetek! Addig is, indulj neki szerintem őszintén a dolognak, kommunikáld feléjük, hogy helyes lányoknak tartod őket és bár még nem köteleződtél el egyikük mellett sem, esetleg nyitott lennél, hogy alakuljon köztetek valami.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések