Mit tegyek ?

ora 2012-12-28 18:56:19
Udv!
Eloszor is kezdem ugy , hogy egy 13 eves lany vagyok , Romaniaban elek. Megkeseriti az eletem a roman nyelv, nem szeretem , nem tudom megtanulni es meg jobban nem szeretem .Szinte felemeszt a gondolat , hogy nekem muszaj ezt tanulnom mivel ''igy tudok csak ervenyesulni'' .Amugy kituno tanulo lennek csak ne lenne a roman , ezert egy ideje foglalkoztat a gondolat , hogy nagyon szeretnek kulfoldon vagyis Magyarorszagon tanulni 8.-tol.De nem tudom , hogy ez hogy lehetseges.A szuleim nagyon ellene vannak , mivel meg tul fiatal vagyok es egyedul nem tudom eltartani magam , (ami igaz mivel meg nem vagyok felnott) , meg hogy kinel laknek es hogy mennyire tavol vagyunk egymastol meg ilyesmik es szerintuk en nem vagyok alkalmas erre mert hogy rendetlen vagyok aki nem tud vigyazni meg sajat magara sem , igaz kicsit szetszort vagyok de en nagyon ugy erzem , hogy ha szukseges a talpamra tudok allni .Nem tudom hogy gyozzem meg a szuleimet , felek ettol az egesztol az uj dolgoktol is hogy egyedul kulfoldon ....de nagyon nem akarok itt maradni es megkeseriteni a sajat eletem .Hogy gyozzem meg oket? Es kerem segitsen mi var ram ? Vagy hogy alljak az egeszhez? Haggyam ?Tudna ajanlani valami jobb iskolat ...lehetoleg Budapesten (de vegul is mind1 hol )?
Valami olyasmi iskolat szeretnek ahol feltudom hasznalni az adottsagaimat ...( Az irodalom a tortenelem es a rajz az erossegem , a real tantargyak nem a top listamba tartoznak ).Segitsen kerem ! Koszonom elore is ! :)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek ? kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos pszichológusként nem tudok segíteni az iskola keresésben. Azt javaslom, ehhez kérd inkább a szüleid vagy az osztályfőnököd, esetleg valamelyik másik tanárod segítségét. Talán érdemes lenne azért átgondolnod, hogy valóban ezt az utat szeretnéd-e választani, ennyire elfogadhatatlannak érzed a román nyelvet, hogy ilyen áron is meg akarj tőle szabadulni, hogy ilyen fiatalon új életet kezdj egy idegen helyen, idegen környezetben, egyedül. Szerintem próbálj beszélni a szüleiddel erről, hogy mennyire rosszul érzed magad a környezetedben, mennyire rossz viszonyban vagy a román nyelvvel! Talán van más, kevésbé drasztikus megoldás is, hogy jobban érezd magad az életedben

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések