/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / - "Barátnő dilemma" -
  

- "Barátnő dilemma" -

ora 2012-12-16 17:42:08
Üdv. Az a nagy helyzet, hogy előre is elnézést a hosszú megfogalmazásért, de rövidebben nem nagyon tudom...
Nemrég 4-esben 2 fiú/2 lány, elmentünk a mekibe csak úgy kicsit beszélgetni. Ám az 1-2 órás beszélgetésből egy szép 6 órás beszélgetés lett annyira jó volt a hangulat, és kiderült, hogy az egyik lánynak bejövök és mondta is, hogy meg szeretne csókolni meg ilyenek. Ám ő nekem nem tetszik, nem jön be stb.. jófejnek jó fej meg minden, de mégsem...
Bár a másik lány, akinek sajnos van barátja, ő nagyon is bejön, és olyan jeleket véltem felfedezni, hogy harapdálja/nyalogatja a száját, és úgy olvastam, hogy ezt általában azért mert csókolózni szeretne stb., meg fogtuk egymás kezét miközben mentünk hazafele, meg elég intim témák is szóba kerültek és nem volt szégyellős senki a másik előtt, meg kérdeztem, hogy ha nem lenne a barátja, akkor lenne-e köztünk valami és ilyen "szégyellősen" de bólogatott, hogy igen. És most nem tudom, próbáljak-e meg még jobban közeledni vagy ilyesmi, és a másik lánynak hogy mondjam meg, hogy bocsi de nem és közben látni fogja, hogy a másik lánnyal meg próbálkozok stb..
tehát most elég furcsa helyzetben vagyok. és ráadásul a történet összes szereplője az osztálytársam.
Most azon gondolkoztam, hogy elhívnám azt a lányt aki tetszik moziba, vagy ugyan az a 4-es baráti kör valami ottalvós buli vagy szállodába mennénk 1-2 éjszakára hülyéskedni hátha összejönne valami vagy nem tudom..
Esetleg valami tanácsot tudna adni, hogy mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm.
Egy 17 éves fiú.

Szakértőnk válasza a - "Barátnő dilemma" - kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem gondold át először, hogy mit is szeretnél! Azt írod, "hátha összejönne valami". Mi is az a valami? Ahhoz, hogy kapcsolatok alakuljanak köztetek, legyen szó párkapcsolatról vagy barátságról, azt gondolom, több időre lenne szükség. Ugyanígy, ahhoz is idő kell, hogy kialakuljon, tényleg tetszik-e valaki az első benyomáson túl is. Amennyiben ilyesmiben gondolkodsz, azt javasolnám, hogy adj még néhány hetet, hónapot magatoknak, ismerkedjetek, érezzétek jól magatokat, szervezzetek közös programokat és majd kialakul, hogy mi jön vagy nem jön össze. Ebbe beleférhet mozi, ottalvós buli, stb, csak épp a cél az együttlét öröme és nem az, hogy történjen köztetek valami. Ahogy közelebb kerültök egymáshoz, elképzelhető, hogy azzal a lánnyal is alakul majd valami, amelyik tetszik. Persze más lehet a helyzet, ha például egy egy alkalmas kalandban gondolkodsz. Ebben az esetben jó ötlet lehet megteremteni a lehetőséget, például egy szállodai szoba formájában és megnyerni a lányt is, hogy partner legyen a dologban. Így azonban könnyen lehet, hogy a kapcsolat folyamatos mélyülésének a hiánya, együtt azzal, hogy neki van egy párkapcsolata, később kellemetlen érzéseket okoz akár benne, akár benned, függetlenül attól, hogy összejön-e a dolog.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések