mit tegyek?

ora 2012-12-13 17:47:35
Kedves doktornő. Nagy baj ért minket, nincs sem éjjelem, sem nappalom. Mi tévő legyek, unokámmal nincs rendbe valami.
Az interneten rátaláltam ahol videókat tesznek fel,azáltal értekeznek egy társaság tagjai drogokról, meleg férfi témáról is. észrevettem unokám videóit is közöttük. 2 éve nyomon követem, minden jel arra utal rá szoktatták a kábítószerre. Ha kérdezem dühös,és mindent tagad. 16 éves,tehetetlen vagyok tönkre teszik, mindene megvan. mégis fogy. haza jön az iskolából, már a gépet veszi elő azonnal.
Veszprémbe jár ,Szakközép iskolába, informatikusnak tanul. Ott történik valami, mert pontosan hazajár itthon minden idejéről tudunk.
Az iskolában elég sokszor van óra elmaradás. Mindig fáradt ,mert a videó felrakásáért kapnak valamit, úgy lehet értelmezni társalgásukból,szörnyű hány gyermeket, egy életre tönkre tesznek.
Köszönöm szépen válaszát.

Szakértőnk válasza a mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen érthető az aggodalma. Ugyanakkor, azt gondolom, a probléma megoldásához mindenképpen szükség lenne az unokája együttműködésére, hiszen valójában az ő problémájáról van szó, ő sodródott bele feltehetően olyasmibe, ami rossz hatással lehet az életére. Azt javaslom, próbálja megtalálni vele valahogyan a közös hangot és kideríteni, hogy mi történik az életében. Próbálja megértően, elfogadóan megközelíteni őt, felajánlva a segítségét. Talán, ha nem érzi úgy, hogy kapásból védekeznie kell, nyitottabb lesz és elmondja, hogy mi zajlik a lelkében! Beszélgessenek a céljairól, a vágyairól, a félelmeiről, hiszen valamiért szüksége van a kábítószerre, amennyiben valóban beengedte az életébe. Érdemes lenne esetleg az iskolában is rákérdezni, például az unokája osztályfőnökénél, hogy ők észrevettek-e valamit, ami okot adhat az aggodalomra. Ezután, amennyiben kiderül, hogy tényleg van okuk aggódni, érdemes lenne az unokájával együtt szakember, pszichológus, esetleg pszichiáter, addiktológus segítségét kérniük.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések