/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Teljes tanácstalanság.Mit...
  

Teljes tanácstalanság.Mit tegyek??

ora 2012-12-10 17:30:33
Jó napot!
Két problémám lenne.
1: Az a helyzet hogy szerintem bele szerettem fiúba vagy ha nem is szerettem bele minden estre nagyon tetszik nekem!Ezzel nem is lenne gond csak hogy a srác jégkorongozó és idősebb is nálam 22éves én meg csak 17.Már voltam több meccsen is és meccsek után csináltunk közös fotót..de beszélgetni nem beszélgettünk..mert ő mindig sietett tovább meg igazából én se nagyon mertem/mernék tőle bármit is kérdezni vagy mondani. A legutóbbi meccs után már előre köszönt és mosolygott és persze megint csináltunk közös képet.. de gondolom az összes „rajongó” tini lánnyal ezt csinálja. Mert persze én se lennék kivétel neki a „tini lányok” közül. És ami még rosszabb, hogy önbizalom hiányos vagyok, és mikor nézem a közös fotóinkat..akkor valamiért azokon a képeken szépnek boldognak látom magam..mert ha egy olyan képet nézek, amin a barátnőimmel vagyok vagy más haverokkal akkor olyan nem odavalónak érzem magam, rondának..Igazából a srácról nem sok mindent tudok sőt..csak hogy mikor született hol lakik(város) a nevét a mez számát és, hogy nagyon közvetlen a szurkolókkal és facebookon ismerősöm.
Tudom az lenne a legjobb ha elfelejteném..mert egy ilyen srácot ugye se „kaphatnék” meg.
Egyáltalán azt se értem mért tetszik ennyire mikor tényleg nem tudok róla semmit. Hogyan verhetném ki a fejemből??Mikor mindig eszembe jut valamiről..
2: Van egy „barátnőm” aki mindig elég rondákat mond a többi barátnőmre..ami nem igaz rájuk. és hiába mondom neki hogy ne mondja ezeket rájuk mert nekem rosszul esik ugyan úgy mondja..és mindig az én önbecsülésemet firtatja..hogy én mennyire nem vagyok tisztában az értékeimmel (amiben lehet hogy igaza van) szóval állandóan kritizál mindig azt mondja hogy a többi barátaim cserben fognak hagyni és majd nem lesz senkim és hogy egedül maradok és ezt magamnak köszönhetem mert nem nyitok más emberek felé..nem értem mért mondja mindig ezeket nekem miközben az ő önbecsülése se valami nagy.. Hogyan adhatnám végre úgy a tudtára hogy fel is fogja és hogy meg se sértsem hogy ez nekem rosszul esik hogy ilyeneket mond rólam illetve a barátaimról??
Elnézést ha túl hosszúra sikeredet, de a segítséget előre is köszönöm!
Barbi

Szakértőnk válasza a Teljes tanácstalanság.Mit tegyek?? kérdésre

Kedves Barbi!

Nem tudtam nem észrevenni, hogy mindkét problémádnak az a lényege, hogy sérült a kapcsolat kölcsönössége. A fiúval kapcsolatban, bár nem igazán ismered őt, szeretnéd, ha kialakulhatna köztetek valami, ő is vágyjon a társaságodra, viszonozza az érdeklődésedet, de nem igazán sikerült még kiállnod emellett a vágyad mellet, mert úgy érzed, "egy ilyen srácot ugye se „kaphatnék” meg". Pedig ő is ugyanolyan fiú, mint bármelyik másik és biztos vagyok benne, hogy ő is kölcsönös kapcsolatra vágyik, nem csak a lányok rajongására. Próbálj legközelebb eszerint viselkedni vele, beszélgess vele, hívd fel rá a figyelmét, hogy szívesen kilépnél a "rajongó" skatulyából, amennyiben ő is partner lenne ebben. A barátnőddel kapcsolatban is  mintha hasonló lenne a helyzet, nem akarod megsérteni, így nem sikerül elég határozottan, érthetően ejuttatnod hozzá az információt, miszerint téged bánt a viselkedése és szeretnéd, ha változtatna rajta, amennyiben továbbra is a barátnőd szeretne maradni. Egy barátságban ugyanolyan fontos a kölcsönösség, mint egy párkapcsolatban. Próbálj határozottabban kiállni az igényeidért és meglátod, így könnyebben találsz magad köré olyan embereket, akikkel valóban jól érzed magad!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések