/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Szemöldökpiszkálás
  

Szemöldökpiszkálás

ora 2012-11-09 16:18:12
Kedves doktornő!
Olyan problémáim voltak nekem h vagdostam magam de mikor barátom lett lemondtam róla ill abba hagytam mert megtaláltam azt az embert akivel igazán meg tudom beszélni a dolgaimat annélkül h orvoshoz cipelne ls elítélne de mióta abba hagytam egy idő után elkezdtem piszkálni a szemöldököm (kezemmel).Ez a dolog annyira elfajult mostanára h a fele szemöldököm hiányzik és bármennyire próbálok oda figyelni h ne piszkáljam egyszerűen már van h észre se veszem és úgy szólnak rám h ne csináljam,hagyjam abba...
Minek a hatására csinálhatom ezt?

Szakértőnk válasza a Szemöldökpiszkálás kérdésre

Kedves Levélíró!

Próbáld esetleg megfigyelni, hogy mit jelent számodra a szemöldököd piszkálása! Könnyen elképzelhető, valami hasonló szerepet tölt be az életedben, mint a vagdosás, mely eltűnt, mikor lett egy olyan kapcsolatod, melyben megértésre és elfogadásra találtál. Könnyen elképzelehető, hogy ezek valamiféle feszültségcsökkentő módszerek nálad, hiszen a barátod sok pozitív dolgot adott neked, melyek hatására már nem érezted szükségét, hogy vagdosd magad. Így, hogy piszkálod magad, levezetődhetnek azok a feszültségeid, melyekkel nem tudsz mit kezdeni és összegyűlnek benned. Azt javasolnám, próbálkozz meg azzal, hogy más megoldásokat keresel, melyek ugyanúgy hatnak rád, ugyanúgy megnyugtatnak, mint a szemöldököd piszkálása. Ilyen lehet a naplóírás, az intenzív sportolás vagy az is, ha valakinek elmondod, amikor bánt valami. 

Amennyiben úgy érzed, hogy nem egyedül nem tudsz megküzdeni ezzel a problémával, talán jó ötlet lenne személyesen is pszichológus segítségét kérned, hogy együtt kiderítsétek, mi lehet a háttérben és hogyan tudnál változtatni ezen.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések