/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Kudarc, mit tehetek még?
  

Kudarc, mit tehetek még?

ora 2012-11-05 19:58:26
Kedves pszichológus!
Én egy 16 éves lány vagyok, és nagyon el vagyok keseredve. Nagyon fontos szerepet tölt be az életemben a szeretet. Mindenkiben próbálom a jót meglátni, keresni azt ami szerethető, és hiszem is, hogy mindenkinek van szerethető oldala, legfennebb rejtegeti azt!:)
Még sosem volt komolyabb párkapcsolatom, még az első csókom sem volt meg, amit nem szégyenlek tulajdonképpen, nem vagyok kevesebb tőle másoktól, csak már nagyon vágyom arra, hogy valakinek ÉN is fontos legyek az életében, valakinek én legyek a legfontosabb.
Sajnos hajlamos vagyok beleszeretni minden fiúba, aki közelebb kerül hozzám, van egy nagyon jó fiú barátom, a padtársam a suliban, nagyon szeretem őt, bármit megtennék érte, attól félek jobban szeretem mint egy sima barátot, ezért gyakran rosszul esnek cselekedetei, amik nem is szabadna, hogy rosszul essenek...pl. hogy nem jön el bulizni, vagy más lányokkal csokolózik, peddig nem vagyok a barátnője, hogy kérdőre vonhassam ezért.
Nagyon össze vagyok zavarodva, az előbbi csak egy példa volt csalódásaimra. Én nem vagyok tökéletes, sőőt, nem vagyok annyira szép, alacsony vagyok és kövér is, de nem csak én vagyok az egyetlen ilyen lány, mások is vannak és van párkapcsolatuk, nekem mégsincs.... Ezért az az érzésem, hogy engem nem szeret senki, és talán soha nem is fog... Ha már a belsőmmel nem nyerek meg senkit, ezért próbálkozom a külsőm formálásával, táncolok, és már leadtam pár kilót, és még mindig rajta vagyok az ügyön, próbálok jól öltözködni, de nem vagyok az a típus, aki azon van hogy felhívja magára a figyelmet. Hívő is vagyok, imádkoztám már azért, hogy a Jó Isten adjon valakit az életembe, akit igazán szerethetek, és viszont is szeret....de valahogy nem jön senki..:( és már nagyon belefáradtam, elkeseredtem.:(
Kérem a segítségét doktornő, mit tehetnék azért, hogy szeressenek, hogy szerethessek valakit úgy igazán, az ellenkező nemből?
Előre köszönöm segítségét, egy lány aki nem méltó, hogy viszontszeressék.

Szakértőnk válasza a Kudarc, mit tehetek még? kérdésre

Kedves Levélíró!

Számomra kicsit úgy tűnik, mintha az a törekvésed mely szerint, mit írod, "Mindenkiben próbálom a jót meglátni, keresni azt ami szerethető, és hiszem is, hogy mindenkinek van szerethető oldala.", amikor saját magadról van szó, nehezebben működne. Olvasd csak vissza! Ilyeneket írsz: "...az az érzésem, hogy engem nem szeret senki, és talán soha nem is fog...", "egy lány aki nem méltó, hogy viszontszeressék". Ezek a gondolatok nem igazán segítenek abban, hogy ha találkozol valakivel, akinek megtetszel, ezt elhidd és viszonozni merd. Érdemes lenne kicsit jobban átgondolnod, hogy tulajdonképpen hogyan is vagy azzal, hogy szerethető vagy-e! Azt gondolom, senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, de ez nem jelenti azt, hogy valaki ne lenne szerethető! Sőt, az, hogy eddig még nem találkoztál olyannal, akivel kölcsönösen megtetszettek volna egymásnak, egyáltalán nem jelenti azt, hogy talán soha nem is történik veled ilyen! Biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok az életedben, akik szeretnek téged, úgyhogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy fiúnak is megtetszenél és jól érezné magát veled. Ő is ugyanolyan ember lesz, mint azok, akik már most közel állnak hozzád! Ismerkedj bátran és vedd észre, amikor valaki pozitívan reagál rád!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések