/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Nem tudom mit tehetnék...
  

Nem tudom mit tehetnék...

ora 2012-11-04 13:52:35
Kedves Szakértő!
Eléggé kétségbe vagyok esve mert már lassan 1,5 éve szeretek egy fiút.
Az a baj, hogy elég nagy korkülönbség van köztünk egy 10-es simán amúgy 15 éves vagyok most. El akartam őt felejteni mert még is sok a korkülönbség köztünk ezért
elkezdtem járni egy sráccal ma 3 hete, hogy járunk eleinte úgy éreztem, hogy szeretem de most már érzem, hogy nem mert találkoztam a másik sráccal is.
Nem szeretem az akivel járok de úgy érzem meg kell vele próbálnom hátha eltudom felejteni a másikat.
Egyenlőre úgy érzem, hogy ez nem fog menni mert az idősebb srácnak is tetszem. Tudom...nem kell elhinnem amit mondd vagy tesz de akkor is szeretem.
Sajnálom, ha kicsit bonyolultan fogalmaztam de maga a dolgok is elég bonyolult. :(
Kérlek adj valami jó tanácsot, hogy hogyan is felejthetném el az idősebbet és, hogy szerethetnék bele igazán a mostani barátomba! :(

Szakértőnk válasza a Nem tudom mit tehetnék... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem adjál még időt magadnak! Igyekezz fokozatosan nyitni a barátod felé, ismerd meg őt, engedd, hogy ő is megismerjen és tölts vele úgy minél több időt, hogy jól érezzétek magatokat együtt. Találj ki programokat, hogy közös élményeitek is legyenek, ismerjétek meg egymás barátait, stb. Figyeljetek rá, hogy olyan tempóban közeledjetek egymás felé, ami mindkettőtöknek megfelel. 3 hete vagytok együtt, így talán érthető, hogy ennyi idő alatt nem tudott még olyan kötelék kialakulni köztetek, ami felülírná azt, ami benned másfél év alatt a másik fiú iránt kialakult. Ráadásul azt se hagyd figyelmen kívül, hogy most egy valóságos kapcsolatban vagy benne, melyben ugyan sokkal igazibb és átélhetőbb mindaz a pozitív dolog, ami ér téged, de jelen vannak a negatívumok is, melyek egy olyan kapcsolatban, melyben nem vagy együtt a fiúval, hanem leginkább csak álmodozol arról, könnyen eltűnhetnek. Ne várd el magadtól, hogy ilyen rövid idő alatt elengedd azt, amiről eddig álmodoztál! Figyelj inkább tudatosan arra, hogy mi minden jó történik veled a kapcsolatodban és engedd, hogy maguktól alakuljanak át az érzéseid!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések