/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Mitévő legyek?
  

Mitévő legyek?

ora 2012-11-01 23:56:49
Üdv!
23 éves fiú vagyok. Minden héten két alkalommal is látok egy lányt a buszon, aki tetszik nekem. Feltehetően 1, maximum 2 évvel lehet fiatalabb tőlem. Annyit tudok csak róla, hogy az egyetemre jár, ahova én is jártam korábban. Hozzátartozik a történethez, hogy minden reggel felsétálok a buszvégállomásra. Ő pedig a végállomáshoz közel lakik. Volt már, hogy láttam kijönni az egyik lépcsőházból. A héten viszont kétszer is kettővel arrébb lévő lépcsőházból láttam kijönni. Szeretném leszólítani, de félek, hogy esetleg már van valakije. Főleg így, hogy ha esetlegesen a másik lépcsőházban éppen a barátja lakhat. De lehet csak átköltöztek oda.
Az egyik nap, míg nem jött a busz, rámnézett, és olyan arckifejezéssel fordult el, mintha nem bánná, ha végre megszólítanám. Legalábbis ilyen érzésem volt.
Tanácsot szeretnék kérni, hogyan közeledjek hozzá? A fenti információk alapján érdemes-e megpróbálnom?

Szakértőnk válasza a Mitévő legyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Persze, hogy érdemes megpróbálnod! Tényleg benne van a pakliban, hogy esetleg van valakije, de ha nem próbálsz közeledni hozzá, akkor a lehetőségét is elveszítheted, hogy kiderüljön, esetleg te is tetszel neki és örülne, ha megszólítanád. Adj egy esélyt magatoknak, aztán majd meglátjátok, alakulhat-e köztetek több is! Ha nem is úgy alakul, ahogyan szeretnéd, lehet, hogy találsz egy havert, akivel jól érezhetitek magatokat buszozás közben. Amennyiben pedig azt tudod meg, hogy nem ő az a lány, akit keresel, mert nem viszonozza az érdeklődésedet, legalább lehetőséget kapsz arra, hogy más irányba tereld a figyelmedet, más lehetőségeket is észrevegyél és olyan lányt találj, aki ugyanannyira érdeklődik irántad, mint te őiránta. Szólítsd meg a lányt bátran!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések