/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Hogyan mondjam el neki?
  

Hogyan mondjam el neki?

ora 2012-10-28 17:34:36
15 éves fiú vagyok és meleg...tetszik egy fiú, sokat vagyunk együtt, de nem tudom hogy ő az-e...Hogy győződjek meg róla, és hogy mondjam el neki?

Szakértőnk válasza a Hogyan mondjam el neki? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ez valóban nehéz helyzet lehet, hiszen nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, ha rosszul alakul köztetek a dolog. Azt javaslom, adj még időt magatoknak, hogy megismerjétek egymást, te is biztossá válj az érzéseidben és lehetőséged legyen megfigyelni, hogy vajon érkezik-e felőle bármiféle arra utaló jel, hogy , hogy vonzódna hozzád azon túl is, hogy barátként tekint rád. Biztosan tisztázódik köztetek idővel a helyzet, kialakul, hogy mi is van köztetek, egy mély barátság kezdete, mely az csak benned billent kicsit át szexuális irányba is a köztetek lévő közelség miatt vagy tényleg éppen alakul köztetek valami. 

Egyébként azt gondolom, fiatal vagy még 15 évesen, nem alakulhatozt ki még stabilan a személyiséged és ezzel együtt valószínűleg a szexuális érdeklődésed sem. Kamaszkorban teljesen természetes, hogy a sok változás során felmerül a homoszexuális érdeklődés is. Ez el is múlhat később, meg is erősödhet, ezért azt javaslom, adj magadnak még időt és szerezz tapasztalatokat lányokkal és fiúkkal egyaránt, fokozottabban figyelve az érzésekre, melyek megjelennek benned, mielőtt egyértelműen felcímkéznéd magad melegnek, heteroszexuálisnak vagy biszexuálisnak.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések