/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Nem bírom már...
  

Nem bírom már...

ora 2012-10-25 22:35:14
Kedves Doktornő!Volt egy elég hosszú kapcsolatom, aminek már lassacskán egy éve vége lett.Mondhatni ,hogy ő volt az első igazi szerelmem.Mikor vége lett nagyon rossz állapotban voltam, lefogytam s csak sírni tudtam.Utána bárkit kaptam nem kellett, nem tudtam szeretni.Eljött a tavasz s evvel együtt egy új szerelem is.Nagyon boldog voltam újra tudtam élvezni az életet.De ez csak egy hónapig tartott és vége lett.Rajta már könnyebben túltettem magam, mivel nem az első csalódás volt és a kapcsolat is jóval rövidebb volt.Per pillanat van barátom megint aki nagyon szeret, de nem tudom viszonozni bármennyire is akarom.A fiú annyira rendes, hogy mondhatom ritka az ilyen ezért nem szeretném elhagyni. De úgy érzem annyira megtanultam a leckém ,hogy már senkibe sem tudok beleszeretni.Persze magamban szenvedek és a múltban élek hiányzik az exem...Nem tudom mit tegyek, hogy boldog lehessek , és viszonozzam a szeretetét. Kérem segítsen .

Szakértőnk válasza a Nem bírom már... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, teljesen érthető, hogy kicsit félve engeded bele magad egy új kapcsolatba, miután megtapasztaltad, hogy milyen szörnyű lehet egy szakítás után. Azt írod, megtanultad a leckédet. Ez a lecke tényleg hasznos lehet a számodra, átmenetileg, hiszen megvéd egy újabb csalódástól, de szerintem kár lenne emiatt figyelmen kívül hagynod azt, hogy így a kölcsönös érzelmekkel járó boldogság is kimarad az életedből. Talán érdemes lenne kicsit átgondolnod ezt a leckét és úgy alakítanod magadban a tanulságot, melyet a múltbeli tapasztalataid alapján szűrtél le, hogy ne akadályozzon ennyire abban, hogy egy kapcsolat pozitívumait is megéld. Sajnos benne van a pakliban a csalódás lehetősége is, ha megengeded magadnak az érzéseket, de talán segíthet a tudat, hogy milyen ügyesen talpra álltál a múltban is!

Amennyiben úgy érzed, készen állsz nyitni a barátod felé, talán kezdetnek megoszthatnád vele a félelmeidet. Ha ki van mondva, mi tart tőle vissza, talán veszít is az erejéből!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések