mosttényleg?

ora 2012-10-23 18:23:54
Az a problémám, hogy nagyon hajlamos vagyok az idegességre és a depresszív hangulatra is. Sokszor mondták már rám, hogy depressziós vagyok, pedig csak épp depresszív időszakomban voltam.
De most valami nagyon nem tiszta...Bár amiket olvastam a depresszióról, azok alapján nem tudom pontosan eldönteni, hogy ez-e a bajom, ezért szeretnék segítséget kérni.
Ezeket vettem észre magamon:
- nem érdekel semmi, senki, nem szívesen csinálok bármit is, általában csak fekszem egy helyben.
-legjobb barátaimhoz nincs kedvem..egyáltalán
-folyton sírógörcsöm van, rettegek, hogy elveszítem azokat, akiket szeretek, nem akarok veszekedést senkivel, nagyon gyengék az idegeim. Pl. felhívtam azt a csajt, akivel 2 éve összevesztem, meg akartam beszélni a dolgokat vele és nem jött össze, amitől csak még rosszabbul vagyok.
-nagyon egyedül érzem magam, úgy érzem, nem érdeklek senkit, nem szeret senki, de én sem ( szívesen) kommunikálok senkivel.
-egyáltalán nem érzek éhséget, minimálisat ( pár falatot) eszem, nagyon lefogytam, állandó hányingerem van.
-remegek mindig, nagyon nagy a pulzusom ( általában 13O-16O között), nagyon fáraszt a beszéd, ha 1O percig beszélgetek valakivel, már kapkodok levegő után, mert kifulladok és nem tudok rendesen lélegezni.
-szédülök,remegek, nem tudok koncentrálni, nagyon fáradékony vagyok, pár lépés után úgy érzem mintha legalább 1 kilométert mentem volna..
Az lenne a kérdésem, hogy ez depresszió, vagy csak beképzeltem magamnak? Válaszát előre is köszönöm. 18L

Szakértőnk válasza a mosttényleg? kérdésre

Kedves Levélíró!

A panaszaid egy része jellemző a depresszióra, más részük nem illik bele a képbe. Azt javaslom, keresd fel a háziorvosod, mivel ki kellene vizsgálni, hogy a testi tüneteid  hátterében nem áll-e szervi eltérés. Ha nem, akkor mondhatjuk csak ki, hogy a tüneteid lelki eredetre vezethetők vissza, ebben az esetben pszichológus felkeresését javaslom.

Minden jót:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések