/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / szeretni de kit és hogyan
  

szeretni de kit és hogyan

ora 2012-10-22 14:04:29
Kedves Szakértő
Kérdeztelek már a témában többször is mindig segített amit írtál. Ezért fordulok most is hozzád.
A sztori még mindig az, hogy egy 7 éves kapcsolatban 7 hónapja találkozgattam beszélgettem valakivel aki nős. Az utolsó két hét telt úgy, hogy mindketten külön voltunk a sajátjainktól. Csodálatos napok voltak. Boldogsággal teli, felhőtlen együtt töltött idő.
Éreztem, beszéltünk is róla, hogy mindketten hiányoljuk a sajátunkat, de mi a jó. Adni egy esélyt a régiknek, vagy adni magunknak....
Aznap, hogy visszafogadtam volna a párom, ő engem választott és ezt közölte a saját párjával. Ám mindegyikőnk beszélni akart személyesen a saját párjával, hogy akkor hogyan tovább. Én bevallottam, hogy megcsaltam, míg ők rájöttek, hogy együtt lenne érdemes folytatni. Erre mi is rájöttünk, csak én most lehet mindkettőt elveszítem (tudtam, hogy veszélyes játékot játszottam...nem sejtettem, hogy ennyire rossz)
Létezik, hogy a párommal szerelem hiányában a szeretet és a ragaszkodás érzését érzem, míg 3.kal a felhőtlen szerelmet, ami később kifakulhatna?
Mit tegyek, hogy tudjam érdemes-e a párommal folytatni, vagy várjak esetleg reménytenül a 3.ra?
semmi nem köt le, se barátok, se film, se sport...nem tudom mihez kezdjek
köszönöm

Szakértőnk válasza a szeretni de kit és hogyan kérdésre

Kedves Levélíró!

Két gondolat bukkant fel bennem, miközben olvastam a leveledet. remélem, segítek valamit azzal, hogy megosztom veled őket.

Azt kérdezed, "vagy várjak esetleg reménytenül a 3.ra?". Ez eléggé reménytelenül hangzik, mintha most nem gondolnád, hogy találhatnál olyat, akivel boldog lehetsz. Úgy tűnik, ezzel a bizonyos harmadikkal tényleg nem fog működni a dolog, hiszen ő másképp döntött, de azt gondolom, emiatt nem kellene feladnod minden reményt. Gondold esetleg át, hogy milyen félelmek dolgozhatnak még benned az esetleges további próbálkozásokkal kapcsolatban, melyek benne tarthatnak a jelenlegi kapcsolatodban akár úgy is, hogy nem vagy boldog már benne.

A másik, amin megakadt a szemem, hogy "felhőtlen szerelmet" írsz. Ez valóban csodálatos érzés, de azt gondolom, egy mélyebb, valóságosabb és hosszabb ideig tartó párkapcsolathoz a kezdeti felhőtlen rózsaszín ködön túl szükséges az is, hogy a két ember megismerje egymást és valóban megszeresse a másik embert a maga hibáival és jó oldalaival együtt. Így alakulhat ki a valós bizalom és alapozódhat meg a kapcsolat olyan szempontból is, hogy mindkét fél megkaphassa másiktól azt, amire szüksége van ahhoz, hogy hosszabb távon is jól érezze magát. Ez bizony gyakran nem felhőtlen, ugyanakkor sok boldogságot is tartogathat. Talán érdemes lenne a jelenlegi kapcsolatodat ezek alapján a szempontok alapján is értékelned és a pároddal együtt átgondolnotok, hogy alakíthattok-e rajta úgy, hogy mindketten jól érezzétek magatokat benne. Talán az, hogy bejöhetett a képbe egy harmadik, jelzés is lehet arra vonatkozóan, hogy valami hiányzott neked az utóbbi időben.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések