/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Tanácstalan vagyok
  

Tanácstalan vagyok

ora 2012-10-14 21:26:41
Tanácstalan vagyok, sajos nincs akitől tanácsot kérjek, ezért fordultam a kamaszpanasz.hu szakértőihez.
Én 20 éves lány vagyok, és 2 hónapja van egy barátom, aki 32 éves. Eleinte nagyon jól kijöttünk, és az az igazság, hogy most sincs gond, de kezd letisztulni, hogy nem épp az, akinek kiadta magát az elején. Kezdve attól, hogy én sokáig azt hittem, hogy ő 26 (nem mutatja a korát, és bárhogy próbáltam megtudni, mennyi igazából, sehogysem sikerült, és maradt a gyanakvás, amig be nem vallta), egészen addig hogy kiderült róla, hogy elég súlyos lezáratlan birósági ügye van.
Nekem a problémám az, hogy rájöttem, hogy nem ő az a férfi akivel le szeretném élni az életem (még akkor sem, ha ő vette el a szüzességem), és nem tudom, megéri-e vele maradni még pár hetet-hónapot. Arra gondolok, hogy szórakozni csak lehet (ezt a barátnőim mondják) vele, amig nem jön valaki komolyabb, de félek, hogy később nehéz lesz megszabadulnom tőle.
Keveset találkozunk, 2-3 hetente egyszer, más városban élünk, telefonon beszélünk naponta. Szeret nagyon, és engem még senki nem szeretett igy. Csak neki se egyeteme, se rendes munkahelye, se semmi nagyobb megvalósitása nem volt, pedig 32 éves, és ez engem nagyon zavar. Úgy érzem, nem lehet vele jövőm.
Kérlek adjatok tanácsot, folytassam-e vele, és ha igen, meddig? Az az igazság, hogy én is kezdem kedvelni, de nem vágnék bele a házasságba vele. Előre is köszi a választ.

Szakértőnk válasza a Tanácstalan vagyok kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt javaslom, olvasd el újra, amit írtál nekem! Talán választ is kapsz belőle a kérdésedre...

Azt gondolom, egy kapcsolatban nagyon fontos a bizalom, hogy jól érezzétek magatokat együtt és olyasmiket várjatok egy kapcsolattól, amiket a meg tudtok adni egymásnak. Tedd fel magadnak a kérdést, kaphatsz egy olyan párkapcsolatot ettől a férfiitól, amilyenre vágysz? Meg tudja neked ezt adni?

Fontos az is, hogy megismerjétek egymást, reális képet alkothassatok a másikról és úgy is szeressétek őt. Ez kicsit mélyebb érzés és inkább a másikról szól, mint az a nagy lángolás, ami egy kapcsolat elején megjelenik, amikor még a vágyak és a fanatáziák nagyban befolyásolják, hogy milyennek látjuk a másikat.  Mennyire engedi magát megismerni és te mit érzel iránta, amikor kiderül, ki is ő valójában?

Talán azt is érdemes lenne átgondolnod, hogy amikor arra gondolsz, hogy még vele maradhatnál egy darabig "szórakozni", akkor valóban megelégednétek mindketten a "szórakozással"? Sok félreértéshez és felesleges fájdalomhoz vezethet, ha csak rövid távon is, de mást vártok egy kapcsolattól és azt írod, a férfi szeret téged. Talán érdemes lenne olyan partnert keresned, akivel úgy tudsz együtt lenni, hogy mindketten jó érezzétek magatokat és meg tudjátok adni egymásnak mindazt, amit egy kapcsolattól vártok. 

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések