/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Hogyan győzzem meg őket?
  

Hogyan győzzem meg őket?

ora 2012-10-09 08:39:15
Sziasztok!
Én nem szoktam magam sminkelni, mert sokkal kényelmesebb anélkül... amúgy is kontaktlencsét hordok, és olyankor mindig belemegy a piszok a szemembe, hiába vagyok óvatos... ezt mindenki tudja, aki lencsét hord... és nem szeretek ezzel macerázni a tükörben, és nem is hiszem, hogy különösebben szükségem lenne rá, hisz nincs mit kiemelnem/eltakarnom, mert szerintem így természetesen is elég szép vagyok.
De az iskolában a barátaim mindig ezzel cukkolnak, hogy miért nem festem ki magam, mert akkor még ennél is dögösebb lennék... Különleges alkalmakkor mint pl. színház, olyankor fel szoktam tenni egy kis spirált, meg használok szemceruzát, de ennél többet nem... És mivel láttak, milyen csinos vagyok, ha kiöltözöm, folyton számon kérik rajtam, hogy miért nem megyek így iskolába is...
Nem tudom. Nekem a szüleim ebben nem szigorúak, nem tiltják, hogy fessem magam, de szerintem az iskola az iskola. Oda tanulni járok, és nem illegetni magam... És ha kényelmesen érzem magam, akkor sokkal jobban tudok koncentrálni, mintha azzal foglalatoskodnék, hogy hogy tegyem a hajam, hogy ne görbüljön meg egy szála sem, vagy igazgatni a sminket... főleg tesi órák után.
Nagyon rosszul esik nekem, hogy a barátaim ezzel piszkálnak. Szeretnek, meg ugyanúgy velük vagyok egész nap, jókat nevetünk, csak néha megjegyzik, hogy "de hát olyan szép vagy... miért nem akarsz még szebb lenni?" Mindig azon megy a harc, hogy ki tudja a felsőbb éveseket becserkészni... Én meg úgy vagyok vele, ha valakivel összejönnék, az természetesen is szeressen, ne csak vakolattal együtt... A push-upot se értem, miért használnak egyes lányok... igaz velem szerencsés volt a sors, de mi értelme van hamis illúziót kelteni a másikban? Önbecsapás az egész...
Adjatok tanácsot kérlek, hogy tudnám a barátaimat meggyőzni arról, hogy én így érzem jól magam?
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Hogyan győzzem meg őket? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, amennyiben te rendben vagy így magaddal és tényleg jól érzed magad smink nélkül, nem érzed szükségét, hogy a mindennapokban is smikeld magad, akkor minden rendben van. Tarts ki magabiztosan az álláspontod mellett, hiszen minden jogod megvan hozzá, hogy úgy alakítsd a külsődet, hogy jól érezd magad. Mondd el a barátaidnak is, hogy mit gondolsz erről, kérd meg őket, hogy fogadjanak el olyannak, amilyen vagy és igyekezz te is megérteni az ő szempontjukat. Elképzelhető, hogy furcsának tartják, hogy valaki nem igyekszik minél szebben kinézni, miközben számukra ez fontos. Talán oldahatná a köztetek kialakult feszültségeket, ha megpróbálnád te is minél jobban megérteni és elfogadni az ezzel kapcsolatos érzéseiket, gondolataikat.

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések