/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Szétrobban a szívem a fáj...
  

Szétrobban a szívem a fájdalomtól

ora 2012-09-30 11:49:31
Kedves Dr.nő,
Már nagyon hosszú ideje, több mint fél éve, beleszerettem a legjobb fiú barátomba. Volt olyan, hogy kölcsönösen kedveltük egymást, de még sem alakult ez az egész egy kapcsolattá. Féltünk az esetleges szakítástól és hogy megromlik a viszonyunk.
Annyira zavaró, és annyira fáj ha más lánnyal találkozik, randizik. Próbálok mosolyogni és azt mutatni hogy mennyire örülök neki, hogy próbál ismerkedni, de legbelül kettéhasad a szívem. A legrosszabb az, hogy mindennap találkozunk. Egy közlekedési eszközzel járunk és van egy közös, komoly hobbink ami mindkettőnknek nagyon fontos. Kizárt hogy nagyobb távolságot tartsak tőle, már pedig a hobbi miatt is.
Annyira kétségbe vagyok esve. Az a baj, hogy más fiúk és érzik ezt, nem mernek annyira közeledni felém. Van hogy én üldözöm el őket. Szeretnék tovább lépni a barátomon, és én is ismerkedni másokkal, de képtelen vagyok.
Mi tévő legyek? Köszönöm előre is a tanácsát.
Egy 21 éves lány.

Szakértőnk válasza a Szétrobban a szívem a fájdalomtól kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, azért nem jöttetek össze, mert féltetek egy esetleges szakítástól, és attól, hogy megromlik a viszonyotok. Az alapján, amit írsz, számomra eléggé úgy tűnik, hogy a viszonyotok így is megromlott, hiszen nem tudtok úgy együtt lenni, hogy számodra ne okozzon fájdalmat a helyzet. Talán sikerülhet valami számodra is jobbat kihoznotok a kapcsolatotokból! Azt gondolom, érdemes lenne újra beszélned vele és kiderítened, hogy tényleg nem alakulhatna-e kapcsolat köztetek, nem viszonozza-e az érzéseidet. Akár az is kiderülhet, hogy tényleg csak a félelmei akadályozták abban, hogy közeledjen hozzád, miközben ő is szeretné, ha együtt lennétek. Amennyiben mégsem, akkor is könnyebb lehet számodra ez az egész, könnyebben el tudod engedni, hiszen már nem lesznek ott a kérdőjelek, hogy mi lett volna, ha mégis vállalod az érzéseidet ahelyett, hogy rejtegetnéd őket előle.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések