Mi a bajom?

ora 2012-09-09 18:00:08
Kedves Doktornő!
14 éves lány vagyok. Megvan mindenem, elégedett vagyok az életemmel. Pontosabban nem érdekel az életem. Egyszerűen semmi sem érdekel... még a szerelem se, a barátok se. És nem érzek semmit. Mármint tényleg, se sajnálatot, se empátiát, csak néha nagyon rosszul vagyok, néha pedig nagyon jól. 13 éves koromban fontolgattam az öngyilkosságot, bár végül nem tettem meg, de ezt láthatja, hiszen akkor nem írnám ezt.
Akkor magamat akartam megölni. De most már bárkit képes lennék megölni... furcsa egy érzés, de néha elfog a vágy, hogy fogjak egy kést, és megöljek vele valakit... A legutóbbi ilyen alkalomkor megvágtam magam. Nem nagyon, csak egy kicsit. Csak szivárgott a vér, nem folyott.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez egyáltalán nem normális, de nem tudom, miért lettem ilyen... furcsa, amikor gyerekként megkaptam mindent...
Az lenne a kérdésem, amit már a címben is leírtam: mi bajom van?
A 14 éves lány.

Szakértőnk válasza a Mi a bajom? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit leírsz magadról, nagyon sok indulat, felgyülemlett belső feszültség dolgozhat benned. Azt gondolom, így talán nem is meglepő, ha kicsit ingadozik a hangulatod és nem jut elég energiád arra, hogy empatikusan viszonyulj másokhoz. Sok energi kellhet ennyi feszültség megfékezéséhez. Azt gondolom, érdemes lenne személyesen kérned pszichológus segítségét, egyrészt azért, hogy együtt kiderítsétek, hogyan alakul ki benned ez a feszültség és indulat (nem szeretnék ennyi információ alapján elhamarkodott következtetéseket levonni), másrészt pedig, hogy hatékonyan segítsen feldolgozni azt. Addig is segíthet, ha valahogy olyan formában engeded ki magadból, amivel nem károsítod sem magadat, sem a környezetedet. Írjál naplót, vagy mondd el valakinek, akiben megbízol őszintén a felbukkanó gondolataidat és érzéseidet, rajzold le őket, foglald versbe vagy zenébe és kezdjél el intenzíven sportolni.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések