/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Kezdődik a suli
  

Kezdődik a suli

ora 2012-09-05 19:00:19
Üdv!
Elkezdődött az iskola, és végre találkozhattam a barátaimmal. Már nagyon hiányoztak, főleg egy fiú, aki régebben nagyon jó barátom volt, de most már többet érzek, mint barátság. Nyáron nem voltam szerelmes, de mikor első nap megláttam, rögtön visszatért az érzés.
Örültem, hogy újra láthatom őt is és a három barátnőmet, de aztán nagyot csalódtam. Ő nem szólt hozzám, nem beszélgettünk, nem is jött oda hozzánk, én pedig féltem odamenni, mivel mindig a "menő - körrel lógott", gondoltam biztos jó nagyot nevetnének rajtam (mint legutóbb), ezért hát inkább csak a barátnőimmel voltam.
Ma délelőtt a "menő-kör" csoportosan lesétált az ebédlőbe, láttam, hogy ő nem ment velük, gondoltam, kihasználom az alkalmat, és odamegyek beszélgetni. Bár fogalmam sem volt, mivel kezdjem...
Viszont nem is kellett kezdeni, ugyanis mikor a "menők" elmentek, ő hívott oda magához, megkérdezte hogy vagyok, stb. Következő órán a barátnőmmel (aki mellett ülök) elég jó kedvünk volt, nevettünk meg minden (hál' istennek most a tanár csak a könyveket hordta befelé, ki-be rohangált, így nem zavartunk semmit.). Egyszer véletlenül hátranéztem, ő engem nézett (ekkor pont elhallgattam) majd mikor egymásra néztünk, együtt nevettünk tovább.
Innen már nem is olyan fontos, csak az zavar, hogy a "menők" miatt csak a 3. nap tudtam szót váltani vele.
Köszi előre is!

Szakértőnk válasza a Kezdődik a suli kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, teljesen érthető, ha zavar, hogy amikor a "menőkkel" van, ennyire megváltozik a fiú veled kapcsolatos viselkedése. Szerintem érdemes lenne erről beszélned, mert lehet, hogy észre sem veszi, mennyire megbánt ezzel. Barátok vagytok és valószínűleg neki is rosszul esne egy hasonló helyzet, ha ő lenne a helyedben. Mellette pedig próbáld esetleg te is úgy alakítani a dolgokat, hogy összehaverkodj kicsit a "menőkkel". Biztos jó fejek, ha a barátod szívesen van velük és akkor könnyedén megoldódna a problémád, nem lenne ez a vagy-vagy helyzet.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések