Mit tegyek?

ora 2012-09-01 15:32:46
Kedves Szakértő!
Az lenne a gondom, hogy anyukám mindig olyan dolgokat szid, amik fontosak nekem. Mindig ezt csinálja, és nekem nagyon rosszul esik, hogy az nem is érdekli, hogy én mit érzek.
Ma is szóltam neki, hogy ne szidjon egy nekem nagyon fontos dolgot (nem durva dolgokról van szó, mindig apróságokról, pl. egy sorozatról a TV-ben), és erre elkezdett velem ordibálni, hogy ő a saját lakásában azt csinál, amit akar, én ne szóljak bele. Mondtam neki, hogy csak rosszul esik, és szeretném, ha nem mondaná, erre elvonult a szobájába, és magára zárta az ajtót.
Mit tegyek, hogy megértse, hogy nekem ez fontos? Egyáltalán nem adtam okot arra, hogy nekem ugorjon, nem tiszteletlenül mondtam neki, csak halkan megkértem. Miért viselkedik így??? :S :(

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Számomra úgy tűnik, mintha anyukádnak lenne valami problémája, amitől kicsit feszültebb mostanában és azért viselkedne így. Valószínűleg tényleg nem akar téged bántani, csak ha van valami, ami picit is idegesíti, akkor kitör belőle a feszültség. Ne vedd magadra! Így, hogy megmondtad neki, hogy bánt téged, biztosan elgondolkodott rajta és igyekszik majd kevésbé bántó lenni, jobban odafigyelni rád. Mondd meg neki legközelebb is és állj ki nyugodtan a véleményed mellett akkor is, amikor az nem egyezik az övével. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, érzéseihez, így nincs azzal semmi gond, ha mást gondoltok valamiről!

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések