Mit tegyek?

ora 2012-08-29 12:05:38
Kedves Doktornő!
Van egy fiú, aki nagyon tetszik nekem.Én 17 vagyok, ő most lesz 21.Egy középiskolába jártunk, és mikor én 8.-dikas voltam, akkor találkoztunk elöször.Utána többször is odajött az osztályomhoz, de csak állt ott, semmi nem szólt.Tudni kell róla, hogy eléggé félénk fiú, tehát szerintem az is nagy dolog, hogy egyáltalán odamert jönni.Az osztálytársainak is mondta, hogy tetszem neki, de egyszer mikor odajött, megint nem szólt semmit, és hát ciki vagy nem ciki én otthagytam, mert el kellett mennem a mosdóba.Utána írtam neki facebookon, hogy bocsi, meg ne haragudjon de nem írt vissza, és utána már nem is jött oda többet hozzám.Tudom, hogy megbánthattam, és azóta is szánom-bánom, de ez ellen már nem tudok segíteni.Azóta már eltelt 3 év, ő elment Budapestre egyetemre, így nem nagyon találkoztunk, max nagyon néha beszéltünk facebookon.
Azonban ő nem más, mint anyukám legjobb barátnőjének a fia...Rájöttem, hogy nagyon tetszik nekem, és rendbe akarom hozni a dolgokat.Vasárnap meghívtuk az anyukáját és őt vacsorára hozzánk, és nagyon aranyos és kedves volt.Látszott rajta, hogy zavarba van, szinte alig mert rám nézni...Sőt azt is mondta, hogy nem akarok-e tévébe doglozni-e majd?Ez jól esett, mivel azért a TV-be nem mehetnek csúnya lányok.Miután elmentek, kicsit szomorú voltam, mivel igazából nem jutottunk előbbre, és én meg még jobban megkedveltem.Ezért anyukám felhívta, hogy jöjjön el másnap is ebédre, mert még maradt kaja, és úgyis most itt dolgozik a közelünkbe.És mikor elköszönt, mondta a telefonba, hogy "puszilom a Melindát".Hát nem kellett nagyon győzködni, mondta, hogy jön majd.
Tudni kell róla, hogy ő nagyon vallásos.:Minden nap jár templomba, ministrál,péntekenként böjtöl,húsvét előtt 40 napig böjtöl és nem eszik disznó húst sem.
Még soha nem volt bartánője, mert azt modnja, hogy a mai lányok ő neki nem kellennek.Úgymond én pont ilyen helyzetbe vagyok a fiúkkal, tehát ilyen alapon "összeillünk", de egy kicsit azt érzem rajta, hogy még nem tudja ő maga sem igazán, hogy mit akar.Nem hülye, tehát azért sejtette, hogy mért hívogatjuk, és simán belement....meg hát szerintem, még mindig tetszek neki.
Szerintem kell neki még ez az egy év(arra én is Budapestre megyek egyetemre), hogy eldöntse, hogy mit is akar, hányadán állunk egymással, mert sokat emlegeti Pestet, hogy mikor én is odamegyek, akkor mehetünk együtt meg milyen jó lesz.
Ön mit gondol?
Előre is köszönöm válaszát
Melinda

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Melinda!

Szerintem addig is, amíg nem mész egyetemre, nyugodtan ismerkedhettek, közeledhettek egymáshoz. Persze könnyebb lesz, amikor egy városban tanultok, de régóta kerülgetitek egymást és nem látom okát, hogy még tovább gondolkozzatok azon, hogy szeretnétek-e jobban megismerni egymást. Találkozz vele, beszélgessetek és derítsétek ki, hogy tényleg tetszetek-e egymásnak. Úgy tűnik, nagyon félénk a fiú, így valószínűleg neked kell kicsit türelmesebbnek és kezdeményezőbbnek lenned eleinte. Ugyanakkor azt gondolom, érdemes lenne majd talán beszélned vele arról, hogy egy kapcsolathoz két ember kell és akármennyire nehezére is esik, csak úgy kerülhettek közelebb egymáshoz, ha ő is jobban nyit feléd és egyértelműbb jelzéseket ad arra vonatkozóan, hogy szeretne jobban megismerni.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések