/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Új suli . kicsit menőbben
  

Új suli . kicsit menőbben

ora 2012-08-27 22:24:41
Üdv!
Egy lány vagyok,aki most megy középsuliba. Általánosba nem tudtam barátkonzi,valahogy nem tudtam,hogy kell.. most már tudom. :)
Facebook segítségével már jó pár embert ismerek az osztályból és az évfolyamtársakkal is jóba vagyok :)
Azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehetnék menő. Ezalatt azt értem,hogy a legtöbben szeressenek,ha meglátnak köszöntsenek ... hírnevem legyen :$ ... hogy mindenki ismerjen :$$ .. és többségük szeressen :$ ..
A gond: ha azt írja,hogy legyek önmagam,mert nem tudom,hogy milyen vagyok :/
és még valami : én kicsit más vagy :$ úgy értem h normális emberek elítélik ha vki vagdossa magát,szereti a vért vagy a halottakkal/halállal kapcsolatos dolgot.. az állatokat NEM BÁNTOM de utálom őket ez lennék én.. ha kérdezik h milyen vagyok .. felvállaljam,vagy hazudjak? :$

Szakértőnk válasza a Új suli . kicsit menőbben kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem döntsd el, hogy tulajdonképpen mit is szeretnél, népszerű lenni, sok felszínes, pozitívnak látszó kapcsolattal rendelkezni vagy inkább azt szeretnéd, ha barátaid lennének és mellé néhány haver. Minél inkább beleadod magad a kapcsolatba, engeded, hogy kölcsönösen megismerjétek egymást, valószínűleg annál szorosabb lesz a kapcsolat. Amennyiben azt szeretnéd, hogy mindenki szeressen, akkor talán jobban jársz, ha igazán nem adod bele magad a kapcsolataidba, mert ha jobban megismernek és te is jobban megismersz másokat, könnyen kiderülhet, hogy mégsem vagytok olyan szimpatikusak egymásnak. Azt javaslom, amennyiben közelebbi barátságot szeretnél kialakítani, akkor ha nem is rögtön, de igyekezz fokozatosan megmutatni magad a barátodnak. Az indulataid is hozzád tartoznak, a vagdosás és az, hogy foglalkoztat a halál. Persze lehet, hogy érdemes lenne törekedned arra, hogy jobban megismerd önmagad, honnan eredhetnek ezek az érzéseid és hogy miért van szükséged arra, hogy vagdosás formájában kárt tegyél magadban.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések