Mit tegyek?

ora 2012-08-26 10:29:15
Kedves Szakértő!
Már nincs ahova forduljak.... Szinte egy évig jártam a barátommal. Volt elég veszekedés, de ennek ellenére nagyon szerettem. Most is szeretem.
Az volna a problémám, hogy én szakítotttam vele. Ez azért volt, mert már tényleg elegem lett a veszekedésekből. Rá pár napra mélyebb kapcsolatba kerültem egy régi barátommal - aki történetesen fiú. Nem járunk, csak barátok vagyunk.
Az volt barátom meg azt mondta rám, hogy ribanc vagyok. Nagyon rosszul esett ez tőle.
Megtiltotta, hogy hívjam telefonon és másképp sem tudok kapcsolatba kerülni vele. Más városba lakik.
Pár nap múlva elmegy 4 hónapra. Akkor meg végképp nem fogok tudni beszélni vele.
Utál és már nem szeret. Ebben biztos vagyok, de nem szeretném, ha rossz lenne a kapcsolatunk.
A kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám egyhíteni a köztünk levő feszültséget? Félek hogy ha írok neki akkor egy olyan választ kapok, ami nem épp tetszene.
Mit tegyek, kérem segítsen.
Válaszát előre is köszönöm. :)

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem mindenképpen érdemes lenne tisztáznod vele a félreértéseket, hogy mindketten könnyebben tovább tudjatok lépni. Ne engedd, hogy a félelmeid megakadályozzanak ebben! Írd le neki, hogy milyen érzések és gondolatok kavarognak benned, mit gondolsz a szakításotokról és arról, ami azután történt közted és a régi barátod között és írd le neki azt is, hogy mit szeretnél a jövőben, hogy milyen legyen a kapcsolatotok. Legyél hozzá őszinte, tedd meg felé ezt a lépést. Remélhetőleg sikerül kicsit enyhítened ezzel a feszültségeiteken, de ha most mégsem éred el a várt hatást, hidd el, idővel ez még változhatés még akkor is jót fog tenni nektek, ha eljuttatod hozzá a mondanivalódat, ha most még nem tudja viszonozni a felé tett lépésedet. 

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések