/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / lemaradt válasz
  

lemaradt válasz

ora 2012-08-24 13:24:25
Kedves Anna!
Igen, jó levéllel találkozott, érdekelt volna, hogy privátban kaphatok-e választ. De miután sem a kérdést, sem a választ nem találtam se itt, se a regisztrációhoz használatos e-mail címemen, ezért bátorkodtam érdeklődni, hogy megérkezett-e. :) Mert már kb 3 hete nem jött semmi reakció. Na mindegy.
Akkor megpróbálom újra megfogalmazni, bár nem emlékszem már nagyon rá, mit írtam.
Ugye, a vélt vagy valós biszexualitásommal kb oda jutottunk, hogy engem a teltség maga izgat, a húsos formák, és ugye hiába megy minden jól az ilyen lányokkal, sajnos időnként fantázia/felnőttfilm szinten becsúsznak ezek a macis meleg dolgok. Amiből szeretnék kigyógyulni.
Erre írta, hogy nem kell aggódnom, nem biztos, hogy eldőlt még teljesen a nemi orientációm, ill nem alakult még ki teljesen a személyiségem.
Lehet van benne valami, bár én ezt lassan 23 évesen kissé furcsának találom. De Ön a szakember, Ön ért hozzá.
Úgy emlékszem, többek között megírtam, hogy érdeklődtem a helyi kórházban az Ön által említett szakpszichológus felől. Azt a választ kaptam, hogy a kartonozóban a pszichiátriát keressem. Ez kissé meglepett, mivel nem tartom magam elmebetegnek, de nyilván egy részlegen belül vannak, azért irányított oda a titkárság.
Még nem szedtem össze a bátorságomat, de megpróbálom. Nagyon kellene egy kis segítség az "életutam" további meneteléséhez, mivel ezzel a másnak gondolom piszlicsárénak tűnő problémámmal küszködök már évek óta.
Valamint azt is írtam szerintem, hogy közben lányfronton összejöttem egy egyéjszakás kalandban egy lánnyal, aki, hát... csöppet kövérebb volt, mint amire számítottam. És mégis, hihetetlenül jó volt vele. Lehet a vadsága/bujasága miatt, vagy mert új helyzet volt, nem tudom. Meg éppen nem bántam, de nagyon undorítónak tartom magam emiatt is. Sohasem lesz normális "nőm". Valamiért csak ezek a husosak izgatnak. Bár tudnám az okát.
Nagyon szívesen felkeresném Önt, mivel ezzel a "teltség tetszik" vonallal remek dologra jött rá, és nagyon igaza lehet. De gondolom nem 1-2 alkalom kellene, és fel is kéne jutni Pestre, meg nyilván Önt is ki kéne fizetni.
A TB-s pszichológus meg nem tudom, hogy eredményhez vezet-e.
Ön mit gondol erről? Hogyan tudnék ebből a helyzetből valami jót kihozni? Hogy tudom megoldani a problémámat? Nyilván nem elnyomással, inkább megszüntets lenne az igazi. Egy pszichológus tud ebben segíteni?
Ha tud, akkor kérném isméteelten a privát válaszadás lehetőségét.
Nagyon köszönöm Önnek!
Üdvözlettel, P

Szakértőnk válasza a lemaradt válasz kérdésre

Kedves P!

Nem tudom, mi történhetett a múltkori válaszommal, remélem, ez megérkezik. Megint privátban írom, ahogy kérted.

Az ingyenes pszichológiai tevékenységgel kapcsolatban azt gondolom, hogy ott is ugyanolyan pszichológusok dolgoznak, mint magánrendelés keretében. Egyébként nagyon sok pszichológusnak van magánrendelése a kórházi munkája mellett is. Persze egy magánrendelés keretében a szakembernek több szabadsága lehet ahhoz, hogy a kliens számára megfelelő kereteket biztosítson, így ez szempont lehet a döntésednél, de az is fontos szempont, hogy mennyire érzed nyomasztónak a problémádat. Biztos vagyok benne, hogy egy pszichológus sokat tudna segíteni neked, elsősorban abban, hogy jobban megismerd önmagad, fejlődjön kicsit a személyiséged és elfogadd magadat. Így valószínűleg tényleg ki tudnátok hozni valami jót ebből a helyzetből!

A pszichiátria miatt ne aggódj, a pszichológiai ellátás kórházakban általában valóban a pszichiátrián belül található, de ez közel sem jelenti azt, hogy elmebeteg lennél. Sokaknak van olyan pszichológiai vagy pszichiátriai problémájuk, amivel jó funkcionálnak az életükben és ők is ott találnak maguknak TB által támogatott segítséget, nem csak a súlyos pszicátriai betegek, akik gyógyszeres kezelésre szorulnak és esetleg olyan súlyos gondjuk van, hogy nem tudnak "normális" életvitelt folytatni.

Addig is szerintem érezd jól magad, találkozz a lánnyal újra, ha úgy érzed. Nincs abban semmi undorító, hogy élvezitek egymással a szexualitást és kölcsönösen örömöt szereztek egymásnak!

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések