/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / A szívem robban szét :(
  

A szívem robban szét :(

ora 2012-08-23 10:14:32
Kedves Dr. nő!
Már egy éve ismerek egy srácot, akivel nagyon jó barátságot ápoltunk. Az utóbbi napokban igen furcsán viselkedett. Mindig igyekezett a közelemben lenni, és megérinteni óvatlan pillanatban.
Az egyik beszélgetésünk folytán, arra terelődött a szó, hogy van-e az életében olyan lány, akivel szeretne-e vmit. Azt mondta csak egy olyan lány van. Én meg elkezdtem kíváncsiskodni, kérdezgettem hogy rendes-e, meg mennyi idős... sose adott konkrét választ. Volt hogy egy pillanatra megfordult a fejemben hogy én lennék az, de rögtön el is hessegettem ezt a gondolatot. Majd mondtam neki, mert tanácstalan volt, hogy mondja el annak a lánynak, mert lehet más teszi meg és bánni fogja.
Tegnap elmondta hogy én rólam volt szó. Egyrészt megilyedtem, mert elég sok mindenen mentem vele keresztül, másrészt örültem, hisz én is szeretem őt. A probléma, amiatt szét robban a szívem, hogy ő attól fél, hogy mi lesz ha szakítunk pár hónap múlva és nem fogok vele szóba állni. Nem tudom ezt megérteni, hogy itt van a lehetőség, hogy összejöhessünk, és futni hagyja az egészet? Mondta hogy én már nagyon fontos vagyok neki, és nem szeretné ha megromlana a viszonyunk. Ugye mi együtt táncolunk, és kellemetlen lenne, ha szakítanánk neki meg lenne más barátnője, vagy fordítva.
Mit tegyek? Hagyjam az egészet és felejtsem el, vagy harcoljak érte még jobban? Annyira tehetetlennek érzem magam.
Bár amíg nem válaszol a "kis" levelemre biztosan zajlani fognak az események. De mégis kíváncsi vagyok az ön véleményére, illetve hogy ön mit tenne a helyemben.
Nagyon szépen köszönöm!
Egy 20 éves lány

Szakértőnk válasza a A szívem robban szét :( kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban reális és érthető félelem, hogy mi van, ha nem működik a kapcsolatotok, de azt gondolom, érzelmileg már most is más a helyzet köztetek, mint régebben volt. Kicsit úgy tűnik, mintha már most közelebb lennétek egymáshoz, mint régebben, csak éppen a barátod igyekezne úgy csinálni, mintha nem változott volna semmi. Pedig változott, szeretitek egymást és szeretnétek együtt lenni! Valószínűleg most is fájna, ha eltávolodnátok egymástól, összevesznétek vagy valamelyikőtök összejönne valaki mással. Szerintem ilyen helyzetben az őszinteség, a problémák megbeszélése és az érzelmek egymás felé történő kifejezése az, ami segíthet abban, hogy normális viszony, akár barátság maradjon két ember között akkor is, ha esetleg egy párkapcsolat nem működik. Beszélj vele őszintén az érzéseitekről, főleg a félelmeiről! Igyekezz meggyőzni, hogy együtt meg tudnátok birkózni ezzel a helyzettel. Valószínűleg, amennyiben úgy alakul, hogy összejöttök, segítene az is, ha lassabban közelednétek egymáshoz, fokozatosan alakulna ki a kapcsolatotok, hogy ne rugaszkodjatok el túlságosan a valóságtól, kiegészítve a fantáziátokkal, vágyaitokkal és félelmeitekkel az egymással és a kapcsolatotok működésével kapcsolatos hiányzó információkat.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések