Depresszió

ora 2012-08-19 20:03:15
Szép napot!
13 éves vagyok. Szeretek beteg lenni. Nem tudom miért. Talán mert beteg vagyok?! :D
Egy hülye kérdést teszek fel: Hogyan lehetek depressziós, ha a családunkban senki nem hajlamos rá?
És NEM MEGYEK EL ORVOSHOZ MOST! Mert nem vagyok bolond. Úgyértem, nem kell bolondnak nézni az embert, ha szeret lázasan feküdni az ágyban. Vagy igen?!
Üdv, Daniella:)

Szakértőnk válasza a Depresszió kérdésre

Kedves Daniella!

A depresszió olyan pszichés probléma, mely megjelenhet anélkül is, hogy a családodban előfordult volna másnál is. Hozzád és a pszichés működésedhez van elsősorban köze. A kérdésed alapján azonban, mivel nem írsz konkrétabban a depressziód tüneteiről, számomra inkább az tűnik problematikusnak, hogy szeretsz beteg lenni. Így sok élménytől fosztod meg magad, melyek akkor érhetnének, ha élnéd az életedet, nem hagynád nélküled történni, ahelyett, hogy visszavonulnál az ágyadba. Érdemes lenne átgondolnod, hogy mire jó ez neked, mit ad!

Nem gondolnám, hogy az, aki pszichológushoz/pszichiáterhez fordul segítségért, "bolond". Gyakran kerülünk szembe olyan helyzettel vagy találunk magunkban olyan működésmódokat, melyekkel egyedül nem tudunk megküzdeni, szenvedést okoznak a számunkra és ilyenkor tényleg jól jöhet egy szakember segítsége. Kérj te is bátran segítséget, ha úgy érzed, nem érzed így jól magad vagy a környezeted úgy látja, hogy problémád van.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések