Mit tegyek?

ora 2012-08-18 19:47:19
Kedves Doktornő!
18 éves lány vagyok, és több mint három éve ismerek egy fiút. Első látásra beleszerettem. Sikerült megtudnom a nevét, és a spontán találkozásunkra rá, bejelöltem egy közösségi oldalon. Akkor döbbentem rá, hogy 20 éves! Először nagyon féltem, hiszen még csak 15 voltam. (Akkoriban még nem sejtettem, hogy az idősebb pasi előny, a legtöbb téren!)
2009 Szeptemberében elkezdtünk beszélgetni, de csak 2010 Februárjában kerítettünk alkalmat a találkozásra. Moziba mentünk, nos nem igazán a filmre koncentráltunk.
Másnap már elkezdtünk járni. Mindössze 2 hónapot ha jártunk, de csak Júliusban mondta meg nekem, hogy már rég nem vagyunk kapcsolatban! Rettenetesen rosszul esett, hiszen én szerelmes voltam belé, Ő meg csak szeretett. A szakítás indokát nem magyarázta el. Két hónapig nem beszélgettünk, majd újra elkezdtünk, és Ő úgy beszélt velem, mintha mi sem történt volna. 2010 Decemberében találkoztunk, és megtörtént az, aminek meg kellett történnie. Igazából nem számítottam rá, de mindenképpen örültem, hogy egy olyan pasi veszi el a szüzességemet, akit szeretek. Ebből kifolyólag 2-3 havonta találkoztunk, és együtt voltunk. Lassan két év telt el, és tulajdonképpen nem is akar hallani arról a szóról, hogy Járás! Múltkor felhoztam neki a témát, de hárított. Avval magyarázta, hogy:sokszor próbálkoztunk, de soha nem úgy reagáltál rá, ahogy én szerettem volna.
Igazából ezt nem tudom, hogy értette. Nem igazán láttam, hogy próbálkozott volna. Emellett nagyon féltékeny típus. Ha találkozom egy fiú ismerősömmel, vagy csak simán mesélek neki egy fiúról, valami történetet, ő rögtön rosszul reagálja le, és féltékenykedik, de nem vagyunk kapcsolatban, akkor miért teszi?
Alig két hónapja megkérdeztem tőle kerek-perec, hogy miért nem járunk, és most végre kaptam választ is, mert „gyerekes vagyok”. Megkérdeztem tőle, hogy ez pontosan miben is nyilvánul meg nálam, a válasz annyi volt, hogy „mindenben”. Példát nem tudott rá mondani. Tulajdonképpen a viselkedésével, - amit felém mutat - bogarat ültetett a fülembe, hogy csak arra kellek neki! Így elhatároztam, hogy nem beszélek vele, és tovább lépek... csak sajnos ez nem megy olyan könnyen, mert még mindig szeretem.
Azt nem tudom, hogy hagyjam e a dolgot, keressek mást, aki járni akar velem, és nem csak szexre kellek neki, vagy várjak még egy kicsit, hátha lép?
Előre is köszönöm a választ! (:

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, számomra úgy tűnik, hogy erős érzelmi kötelék is van köztetek, miközben valamiért évek óta csak kerülgetitek egymást. Nehéz lehet így lezárni magadban a dolgot, hogy nem derült ki, valójában miért is nem jöttetek össze és láthatóan kölcsönösen ragaszkodtok egymáshoz. Azt javasolnám, ne add fel ilyen könnyen! Próbáld tisztázni a fiúval a kettőtök dolgát! Talán sikerülhet kitalálnotok, hogy van-e olyan kapcsolati forma, ami mindkettőtök számára megfelelő vagy tényleg nem tudjátok megadni egymásnak azt, amire vágytok és jobban jártok, ha befejezitek és lehetőséget adtok magatoknak arra, hogy mással legyetek boldogok. Törekedj rá, hogy megtudd, mit értett a fiú próbálkozás alatt, milyen reakciót várt volna tőled és mi az, ami visszatartja őt attól, hogy közelebb engedjen magához. Informatív lehetne az is, ha sikerülne valahogyan elmondania, mit ért az alatt, hogy gyerekesen viselkedsz. Mondd el neki egyértelműen azt, hogy te mit szeretnél, mit várnál tőle ahhoz, hogy benne maradj a kapcsolatotokban és kérdezz rá, hogy ő mit vár tőled.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések