/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / önbizalomhiány és még ki ...
  

önbizalomhiány és még ki tudja hogy mi....

ora 2012-08-11 21:38:44
Kedves Szakértő!
Én egy 16 éves lány vagyok. Kisebb koromban elég sok csalódás ért, sokat csúfoltak a fiúk és emiatt nincs egy csepp önbizalmam sem. Akkor érzem jól magam, ha egyedül vagyok, vagy ha a legjobb barátnőmmel, akinek bármit elmondhatok. Itthon, a szülőfalumban szerintem engem minden fiatalabb ( velem egykorú vagy 3, 4 évvel nagyobb) utál, mert csúnya vagyok. Ha fiúk közelébe kerülök, még ha ott van a legjobb barátnőm is egyszerűen nem merek megszólalni, annyira félek, hogy megbántanak valamivel, ezért utálok itthon lenni. Igazából tudom, hogy mi kellene nekem: nagyon szeretnék egy olyan fiút aki nekem is tetszik de én is tetszek neki és aki szeret és megért és aki mellett szépnek érezhetném magam és szerintem attól talán visszajönne az önbizalmam. Csak sajnos erre nem sok esély van, mivel én nem tetszem senkinek, ezért nagyon szeretném legyőzni ezt az önbizalomhiányt, de nem tudom. Ezért kérek segitséget öntől, remélem hogy ön tud segiteni nekem, mert nagyon rossz napokat élek át és szinte minden este sirok a szerencsétlenségem miatt. Ráadásul a szüleimmel sem jövök ki olyan jól.:(

Szakértőnk válasza a önbizalomhiány és még ki tudja hogy mi.... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem az, hogy nincs elég önbizalmad és nem vagy elégedett magaddal, nem jelenti automatikusan azt, hogy senkinek sem tetszel, senki sem kedvel. Könnyen lehet, hogy annyira negatívnak látod a helyzetet, hogy nehezebben veszed észre, amikor pozitív visszajelzéseket kapsz. Azt javaslom, keress magadban pozitív dolgokat is és próbáld kicsit alakítani a külsődet olyan irányban, hogy szebbnek érezd magad. Menj bele bátran olyan helyzetekbe is, amikor tartasz tőle, hogy negatív hatások érhetnek. Figyelj arra, hogy észrevedd, amikor valami pozitív történik, ne homályosítsa el az érzékelésedet a negatívaktól való félelem.
Amennyiben úgy érzed, egyedül nem sikerül változtatnod a mostani helyzeten, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, kérj segítséget!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések