mit tegyek?

ora 2012-08-11 00:56:04
Üdv! Nekem olyan problémám van, hogy a barátommal kb. 1 hónapja vagyunk együtt de kettesben nem szoktunk lenni.. a megismerkedésünkkor ez jól jött , mert egy baráti társaságunk van ezáltal könnyebben ment az ismerkedés, csakhogy mióta együtt vagyunk akkor is csak úgy találkozunk ha barátokkal vagyunk és én ezt nem tartom valami jó dolognak.. elmondtam ezt a hozzám közelebb álló barátaimnak is akik teljesen egyet értenek velem, és szóba is hozták ezt már a barátomnak, de az ő reakciója, hogy szeret engem de nem az a típus aki éjjel-nappal együtt akarna lenni, és hogy majd én szólok ha hiányzik nekem..
de nem tudom. én azért furának tartom hogy már a kapcsolat legelején ez van, és igen tudom, hogy nagyon fontosak a barátai , és szeret velük lenni de azért mégis.. én sem kisajátítani szeretném de örülnék ha nem csak én akarnék vele találkozni hanem ő is akarna látni engem gyakrabban..
még nem beszéltük meg ezt a dolgot, főleg hogy keveset vagyunk kettesben, de nagyon magam alatt vagyok, mert úgy érzem ez végett fog minden tönkremenni. pedig egyébként jól kijövünk egymással, vannak hasonlóságok is, és eltudunk hülyéskedni is.
Ezt vajon rendbe lehet hozni ha elmondom neki hogy engem ez menyire zavar, vagy felesleges lenne megmondanom neki, mivel ezt magától kellene éreznie ?

Szakértőnk válasza a mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem mindenképpen beszélj erről a barátoddal. Valószínűleg úgyis érzi, hogy valami problémád van és a kimondatlan dolgok könnyen még jobban eltávolíthatnak titeket egymástól, mikor amúgy is az a problémád, hogy hiányzik az intimitás, a valódi közelség, amit kettesben élhetnétek át. Természetes, hogy erre lenne igényed egy kapcsolatban és azt gondolom, a barátodnak is, csak legfeljebb neki kicsit több idő, mélyebb ismeretség kell ahhoz, hogy jobban bele merje engedni magát a kapcsolatotokba. Beszéljetek erről és találjatok olyan megoldást, ami mindkettőtöknek megfelelő, neki sincs túl közel és neked sincs túl távol. 

Hajrá! 
 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések