/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Hogyan szerezhetnék barát...
  

Hogyan szerezhetnék barátokat

ora 2012-07-24 09:06:33
Nincsenek barátaim. Egy se. Ennek valószínüleg a hülyeségem az oka, meg a szociális fóbiám. Ahogy elkezdek beszélni valakivel, hülyeségeket kezdek mondani, méghozzá egyre hangosabban. Ha pedig valaki közeledni próbál hozzám, teljesen elnémulok, és olyanokat motyogok, amit én se értek. Hogy tehetném túl magamat a félelmeimen?

Szakértőnk válasza a Hogyan szerezhetnék barátokat kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem próbáld átgondolni, hogy milyen félelmek is dolgoznak benned pontosan. Amikor belekerülsz egy olyan helyzetbe, amikor megjelennek, figyeld meg, hogy milyen érzések vannak benned, milyen fel-felbukkanó gondolatok kapcsolódnak hozzájuk és utólag gondold át, hogy azok a gondolatok mennyire reálisak, mennyire igazak.Emellett pedig próbálj tudatosabban jelen lenni egy-egy szociális helyzetben. Vedd észre, amikor mások számára furcsává válik a viselkedésed és igyekezz korrigálni azt. Ismerkedj, kezdj el közeledni azokhoz, akik kicsit is szimpatikusnak tűnnek, hogy kiderüljön, jól érezhetnétek-e magatokat egymás társaságában.
Amennyiben úgy érzed, hogy egyedül nem sikerül változtatnod ezen a helyzeten, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy hatékonyabban tudjon segíteni!

Hajrá! Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések