/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Eltévelyedés? - folyt.
  

Eltévelyedés? - folyt.

ora 2012-07-17 22:04:26
Kedves Anna!
http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/13112 - ez volt korábbi kérdésem, melyre válaszolt. Köszönöm, hogy megtette.
Nagyon jó meglátása van, tényleg vonz a teltség, nyilván más(hogy) a nemeknél.
Csak azt nem tudom, hogy ezt a macis dolgot hogyan lehet megszüntetni? Kell hozzá terápia? Meg lehet egyáltalán? Vagy örökké ilyen lelki nyomorék maradok? Van egy régi szerelmem, akivel mind testileg, mind lelkileg remekül megértjük egymást, nincs merevedési/izgatottsági problémám. Mégis, emiatt a bajom miatt nem merek vele komolyabb szintre lépni, és mással sem. Nagyon utálom magam emiatt, ha az én hibám, ha nem. De nagyon úgy érzem, hogy az apahiány közrejátszik. Sőt, tuti.
De mi lesz, ha bemelegszem? Hiszen ismer mindenki olyan történetet, amikor valaki pl. család mellett jön rá/vállalja, hogy ő inkább "jobbkormányos". De én ezt nem akarom... Hogy lehet ezt megszüntetni?
Önhöz is lehet egyébként fordulni ezzel a problémával?
Köszönöm türelmét, és hogy foglalkozik velem!
Tisztelettel: P.

Szakértőnk válasza a Eltévelyedés? - folyt. kérdésre

Kedves P!

Sajnos ennyi információ alapján, ismeretlenül nem tudok mélyebben belemenni a problémád fejtegetésébe, tippelgetni meg szeretnék azzal kapcsolatban, hogy mitől alakulhatott így a szexuális preferenciád. Ahhoz, hogy felmerüljön, hogyan lehetne és egyáltalán lehetne-e változtatni azon, hogy a teltség ennyire vonzó a számodra, jó lenne szintén jobban megismerni azt a belső mechanizmust benned, ami így működik. Szerintem ne izgulj a szexuális orientációd miatt feleslegesen, egyrészt gyakran előfordul, hogy huszonéves korban sincs még teljesen kialakulva a személyiség, másrészt valószínűleg csak arról van szó, hogy a mackósság hat rád ennyire. Nyugodtan ismerkedj továbbra is a lányokkal és ha találsz olyat, aki megtetszik, legyen szó akár a régi szerelmedről, akár másik lányról, bátran ugorj neki egy kapcsolatnak! Amennyiben úgy érzed, hogy működik a kapcsolatod, jól érzed magad az illetővel, szerintem ne tartsd vissza magad! 

Továbbra is azt gondolom, hogy amennyiben szeretnél kicsit a dolgok mélyére ásni, a gyerekkorodból hozott érzéseket átdolgozni és segítséget kapni a személyiséged fejlesztéséhez, mindenképpen jó ötlet, hogy személyesen is pszichológushoz fordulj. Megtalálhatod ehhez az én elérhetőségemet is vagy kereshetsz nyugodtan mást is, ha szimpatikusnak tűnik az illető.

Hajrá
Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések