/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / A gimiben vegzett lany ir...
  

A gimiben vegzett lany irjon: Zs

ora 2012-07-04 10:30:15
Kedves Szakértő!
Az egyetlen nagy problémám az életemben a barátaim. Pontosabban az, hogy nincsenek... Most végeztem a gimnáziumban és az osztályomból 2 ember van, akivel sulin kívül nagyitkán találkozom. Ez azonban csak akkor történik meg, hogy ha én hívom őket. Vannak dolgok, amikben teljesen egyetértünk, de amúgy nagyon eltérőek vagyunk és nem is érzem őket amolyan igazi barátoknak.
Egyszerűen nem vagyok képes hozzám hasonló érdeklődésű embereket szerezni magam mellé (és azt hiszem, az nem normális ebben a korban). A nyitottsággal abszolút nincs problémám, mindig szívesen beszélgetek új emberekkel, de sajnos egy idő után rá kell jönnöm, hogy "nem illünk össze". Mindig is furcsának tartottam magam, mert nem az átlagos 21. századi tinik életét élem. Sokkal érettebbnek, megbízhatóbbnak tartom magam/ tartanak és emiatt inkább idősebb személyek társaságát keresem. Újabb ok a kirívóságra az, hogy nem az a szándékom, hogy minden hétvégén holt részegre igyam magam. Emiatt sokan el sem hívnak sehova, mert azt hiszik, még egy pohár valamit sem vagyok képes meginni.
Az önbizalmammal mindig is problémám volt. Egyrészt, soha nem tudtam elfogadni, hogy túl magas vagyok, ami miatt szerintem kevesebb ember mer közeledni... Másrészt, mióta "elvesztettem" a legjobb barátnőmet, sokkal óvatosabb vagyok, nem igazán merek megnyílni mások előtt. Most jutottam el arra a pontra, hogy azt érzem , sokkal több van bennem, amit bármikor kiadnék magamból, de egyedül nem megy/ akarom. Egyszerűen nem tudom, mit kéne csinálnom, mert nem tudom magamból kiírtani a félelmet, hogy velem egykorúakkal kell beszélgetnem, új helyre járni vagy hasonlók. A családom nagoin támogató, de egy barátra mindenképpen szükségem lenne. Nem tudom, hogy induljak el...
Segítségére feltétlen számítok! Köszönettel: Zs.
aki ezt irta
az
irjon nekem
[email protected] fb :D

Szakértőnk válasza a A gimiben vegzett lany irjon: Zs kérdésre

Kedves Levélírók!

Remélem, amennyiben mindketten úgy akartátok, sikerült megtalálnotok egymást!

Minden jót!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések