Mit tegyek?

ora 2012-07-03 21:17:57
Üdv!
15 éves gimnazista lány vagyok. Iskolakezdéskor (már szeptember elején) észrevettem, hogy egy fiú mindig valahogy a közelembe kerül. Bejárósok vagyunk mindketten, ő is abban a városban lakik ahol én, de eddig még sosem láttam. A buszon is mindig valahogy mellém állt, és sokszor egymásra pillantottunk. Az iskolában a folyosón ha 15 méterre vagyunk egymástól a tömegben, akkor is egymásra nézünk. Talán a véletlen műve ez, vagy a közelembe akar férkőzni?
Már többször volt, hogy olyan közel volt, hogy érintkezett a kezünk és még úgyis rám nézett. Nem merem elbízni magam, mert félek, hogy csalódni fogok. Többen mondták már, hogy köszönjek neki, de én nem szeretnék tolakodni, meg szerintem nem nekem kell kezdeményeznem. Mit tegyek? Várjam, hogy kezdeményezzen? Vagy lépjek én?
Köszönöm előre válaszát!
Rita

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Rita!

Valóban lehet a véletlen műve, de könnyen elképzelhető az is, hogy tetszel neki, csak kicsit nehezen szedi össze a bátorságát, hogy megszólítson, egyértelműbben közeledni merjen hozzád. Talán segíthetnél neki azzal, hogy bátorítod, jelzed, hogy örülnél, ha határozottabban közeledne. Mosolyogj rá kedvesen, szólj be neki valami vicceset-kedveset vagy ha nem találkoztok a szünet miatt, jelöld be ismerősnek az interneten. Kereshetsz akár közös ismerőst is, aki segíthetne a közelébe kerülni. Alakul majd a kapcsolatotok, meglátod!

Hajrá!



Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések