/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Facebook függőség :/
  

Facebook függőség :/

ora 2012-07-03 17:02:38
Kedves dr. nő!
Már 3 éve facebookozom, de mostanában egyre többet. Ha látom, ha valamelyik közeli ismerősöm kiírja az oldalára, hogy x y-al elmegy valahova, azt én kiközösítésnek, kirekesztésnek veszem. Meg ha a legjobb haverjaim nem lájkolják a tevékenységeimet. Pedig egyáltalán nem így van, mert van sok barátom és sok helyre szoktunk velük menni. Van pár olyan üzenetem a facebookon, hogy bárcsak ne olvastam volna el, bárcsak ne regisztráltam volna. Ha nem vagyok a facebook közelében én azt is kiközösítésnek veszem. Sokszor komolyan veszek dolgokat amiről a facebookon van szó. Pedig semmi probléma sincs az életemben. Úgy érzem a közösségi oldal rabja lettem, függő lettem. Hogyan tudnék ebből kilábalni, mert tudom hogy ez hosszú távon nem lesz jó.

Szakértőnk válasza a Facebook függőség :/ kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem próbálj fokozatosan áttérni a facebook-ozásról arra, hogy valós élményekkel töltöd ki az életedet. A számítógép mellett töltött időt vedd egy kicsit rövidebbre, helyette pedig szervezz tudatosan olyan programokat, melyekről tudod, hogy pozitív élményeket adhatnak. Tölts több időt a barátaiddal, ismerkedj új emberekkel, találj új hobbit, stb. Észre fogod venni, hogy a valós élmények sokkal jobban kitöltik az idődet, sokkal maradandóbbak, mint a netes tárdsasági élet!

Amennyiben úgy érzed, egyedül sehogyan sem tudod lazítani ezt a függőségedet, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy hatékonyabban tudjon segíteni!

Hajrá!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések