/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / fiú-lány barátság, írás
  

fiú-lány barátság, írás

ora 2012-06-27 11:23:05
Szia!
Ezt találtam gyakorikérdésen.
"Egy esős, szomorkás napon találkoztunk először. Felkért táncolni. Vad idegenek voltunk, de az első perctől tökéletesen megbíztunk egymásban. Mandula barna szemeibe tekintve biztonságban éreztem magam, mikor a szálkás, izmos karjaival a magasba emelt. - Már vagy egy éve történt, mégis olyan mintha csak tegnap lett volna. Azóta egy párt alkotunk a táncparketten. A legjobb barátom. Mindig mellettem áll, és együtt vagyunk. :)
Csodálatos, hogy az embernek van egy ilyen lelki társa mint ő.
A baj, csupán az hogy amikor vele vagyok a szívem monoton ritmusa, pillanatok alatt összekuszálódik. Szeretem őt, egyre nehezebben tudom elviselni az iránta érzett szeretet.
Mi tévő legyek? Ő csak jó barátként kezel. Olyan nehéz.. :("
Én is hasonló cipőben járok. Egyszerűen nem tudom túl tenni magam rajta, és elfelejteni. Szerinted mi tévő legyek?
Lenne még egy kérdésem. Aki ezeket a sorokat írta, (amit bemásoltam) tehetségesnek tartja az írás terén? Volt pár komment hogy írjon szerelmes sztorikat. Mondjuk nekem ez nagyon tetszik és szívesen olvasnám.
Köszi!
Kei

Szakértőnk válasza a fiú-lány barátság, írás kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos abban nem vagyok kompetens, hogy milyen egy jó írás.

Mindenesetre azt gondolom, hogy egy fiú-lány barátság akkor tud működni, ha a két fél hasonló dolgokat vár a kapcsolattól és ezeket meg is tudják adni egymásnak. Amennyiben az egyik többet akar és a másik egyértelműen nem, akkor ott már problémás a helyzet és óhatatlanul sérülnek. Szerintem érdemes ezeket az érzéseket egy barátságban őszintén kimondani, felmérve, hogy fenntartható-e a barátság úgy, hogy annak keretein belül egyik fél se érezze magát tartósan rosszul. Ha jól értem, adott esetben te többet szeretnél, a barátod pedig nem. Beszélj vele, mondd el neki nyíltan, hogy mit érzel iránta és derítsd ki, megkaphatod-e tőle, amit szeretnél vagy tényleg reménytelen a helyzet, hiába is álmodozol róla. Ez utóbbi esetben érdemes lehet más irányba is nyitnod, akár úgy is, hogy átmenetileg kilépsz a barátságotokból, hogy találj olyat, aki ugyanúgy szeretne veled lenni, mint te ővele!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések