/ Szakertő válaszol / Lelki problémák / Barátságból szerelem?
  

Barátságból szerelem?

ora 2012-06-21 20:28:47
Kedves Dr.nő,
Egy kicsit gyerekes kérdéssel fordulok önhöz, de valóban teljes mértékben tanácstalan vagyok. Lány vagyok, és van egy fiú "barátom". Már viszonylag hosszú ideje ismerjük egymást, volt amikor túlléptük a barátság fogalmát. pl.: többször csókoloztunk... . Ezek után mindig barátnak maradtunk meg. (már régóta nem történt ilyen.)
Viszont, most én léptem megint túl. Beleszerettem. Állandóan ő motoszkál a fejemben. A szüleink is úgy kezelnek bennünket, mint egy párt. Néha eléggé kényelmetlenül érzem magam emiatt. Sőt, ő ismerkedik lányokkal. Főleg van egy lány, akinek van barátja. Kölcsönösen tetszenek egymásnak. De nem értem miért eteti őt állandóan a lány. :/ Nem mondtam el a "barátomnak" a véleményem ezzel kapcsolatban, mivel annyira fáj róla beszélni.
Ha most azt tanácsolná, hogy üljünk le és beszéljük meg, mondjam el neki az érzéseimet, az sajnálatos módon nem fog összejönni. Mivel nem jutnánk előbbre, ő nem úgy gondol rám, mint a "szerelmére", csak úgy mint egy jó barátra.
Kérem segítsen, vagy csak hallgasson meg.
Ön szerint mennyi az esélye annak, hogy hetek, hónapok, talán évek múlva mi ketten egy pár lennénk? Illetve, hogyan tudnám elfelejteni?
Köszönöm! :)
egy 19 éves lány

Szakértőnk válasza a Barátságból szerelem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, annyira nincsen éles határ egy szoros barátság, melybe belefér a csókolózás is és egy párkapcsolat között. Szerintem igyekezz hozzá barátként közelebb kerülni és közben flörtölgess vele, teremts olyan helyzeteket, melyek lehetőséget adnak arra, hogy ha úgy alakul, újra átlépjétek kicsit a barátság határait és figyeld a fiú reakcióit. Találj ki barátként közös programokat, beszélgessetek, érintsd meg, öleld meg, stb. Ha jól érzitek magatokat együtt és észreveszi ő is, mennyivel jobb veled lenni, mint a másik lánnyal, aki nem viszonozza annyira az érdeklődését, könnyen átalakulhat a kapcsolatotok a szerelem irányába. Ha közben tartod magad ahhoz, hogy te is csak barátként gondolsz rá, akkor talán könnyebben beleengedi magát a kapcsolatotokba, mert nincs oka megijedni, hogy komolyodik a helyzet köztetek.

Hajrá!
 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések