/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Tegnap kicsit más volt
  

Tegnap kicsit más volt

ora 2010-08-14 07:21:56
Szia!
15éves lány vagyok és tegnap ott aludtam a barátomnál és hát párszor csináltuk.Vele vesztettem el a szüzességem.Úgy csináltuk hogy csak a végén hoztuk fel a gumit mert úgy gondoltuk más baj nem lehet...De reggel amikor csináltuk akkor felhúztuk és hát élveztük min2en és a gumi nem tudom hogy de elszakadt,és úgy ment el.Bár a hasán ott volt a folyadék de valószínű bennem is maradt.Még nem vagyok peteérésben ha jól tudom mert az a ciklus előtt 15 nap.De nagyon félek.És amikor lefürödtem itthon akkor kijött a gumivége és nem tudtam mit kezdeni ezzel.Hallottam pár tippet hogy ha gyorsan forró vízben lefürdök akkor talán nem lesz semmi baj.De most hétvége van és nem hinném hogy ilyenkor feltudnak írni tablettát.Anyukámnak szóltam erről a dologról de ő azt mondta csak várjuk először meg a menszeszem,aminek szeptember 3fele kell megjönnie.Mit tehetek most??Lehet valamivel még azután is védekezni ha kiszakadt a gumi,mármint hogy biztosan ne legyek terhes?

Szakértőnk válasza a Tegnap kicsit más volt kérdésre

Kedves Levélíró!

Abban valóban igazad van, hogy a legnagyobb eséllyel a peteérés környékén lehet teherbe esni. Azonban a ciklus egyéb napjain sem kizárt. Ennek az is az oka, hogy sok esetben nem lehet biztosan előre jelzni a peteérést, főleg rendszertelen ciklus esetén.

Ami még fontos, hogy nem csak a sperma, hanem a szeretkezés során korábban távozó előváladék  is tartalmazhat hímivarsejteket. Emiatt nem csak a szeretkezés végén, hanem az aktus során végig kell óvszert használni. Illetve emiatt nem megbízható a megszakításos mószer sem. Az óvszer szakadása egyébként elég ritka dolog. Javaslom, hogy olvassátok el a használatra vonatkozó javaslatokat a dobozban található használati útmutatón.

Célszerű lett volna sürgősségi tablettát kiváltanod. Ezt hétvégén is ki tudod íratni nőgyógyászati ambulancián, egyébként pedig a háziorvos is kiírhatja. 72 órán belül kell alkalmazni.

Az egyéb praktikák (pl. forró fürdő) sajnos nem sokat érnek. Hiszen ha belegondolsz, a hüvelyedet úgysem mosod ki, illetve ha még meg is tennéd, a spermiumok pár perc alatt átjutnak a méhszájon.

Jelenleg valóban nincs más lehetőség, mint várni a vérzés megjövetelét. Remélhetőleg nem lesz gond.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések