Esély a terhességre?

2016.07.01.
Tisztelt Doktornő/úr!
A kérdésem a következő lenne:
Egészen idáig nem volt még olyan kapcsolatom, ahol eljuthattunk volna egy komolyabb szintre, így a testiségig sem, ám pár hónapja megismertem valakit, akivel már tovább tudtunk lépni. Behatolás még nem történt, egyelőre a "száraz szexnél" maradtunk.
Legutóbbi alkalommal az történt, hogy pár percre hozzádörzsöltem a nemi szervemet a barátoméhoz (én vagyok a lány), úgy, hogy rajtam nem volt alsónemű, de rajta volt alsónadrág. Igyekeztem tájékozódni ezzel kapcsolatban, de mindenhol mást és mást írnak, már nem tudom mit gondoljak. Van így reális esély a teherbeesésre?
Másik kérdésem pedig az lenne, jól gondolom-e, hogy abban az esetben, ha a kezemet, amin nagy valószínűséggel volt némi ondó, az esemény után vízzel leöblítettem és ezután így mentem wc-re (és fogtam meg a papírt...stb.), szinte biztosan semmi gond nem adódhat?
Tudom, hogy ha van is ezek mellett bármi esély az igen csekélyke lehet. Őszintén, kissé szégyenkezem is a feltett kérdések miatt, de sajnos gátlásaim vannak a szexualitással kapcsolatban, a terhesség miatt pedig sokszor irreális aggodalmaim és félelmeim támadnak, emiatt van, hogy néha nagyon elbizonytalanodom és elkezdek szorongani. Tisztában vagyok vele hogy hosszú távon ez nem járható út, a megoldást már keresem és persze a partneremmel is igyekszem mindent megbeszélni.
A választ előre is nagyon szépen köszönöm!

Szakértőnk válasza a Esély a terhességre? kérdésre

Kedves Kérdező! Jól látja a helyzetet és ez valóban szorongáshoz fog vezetni. Egyrészt természetesen senki nem lesz terhes közösülés nélkül. Bárki bármit bárhova "tehet", nincs jelentősége. Viszont a szexualitásról és teherbeesésről rendelkező kevés ismeret miatt, előreláthatóan feltétlenül javasolt óvszer beszerzése, a későbbiekben történő "balesetek" elkerülése végett. Emellett jó ötlet lenne egy idősebb és tapasztaltabb felnőttel, nem kezdő partnerrel beszélgetni a nemi életről, az alapvető felvilágosítás céljából. Először furcsán hangozhat, de a szülök szívesebben segítenek erről beszélni, mint majd később baleset esetén részesedni a hírekből. De lehet idősebb testvér, barát,rokon is, esetleg egy megbízható portálon erről olvasni, de nem más hasonló tapasztalatlan fiatal véleményét, ami csak még jobban elbizonytalanítja esetleg megtéveszti az embert.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor