/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Feleslegesen aggódom?
  

Feleslegesen aggódom?

ora 2016-01-27 00:01:06
Jónapot!
18 éves vagyok ma voltam orvosnál mert kimaradt a menstruációm és 4 pozitív tesztet csináltam otthon. Az orvos Csinált hüvelyi ultrahangot megállapította a terhességet de csak annyit mondott, hogy 10mm-es petezsák, embrió nem látható MÉG. De közben az internet azt írja már szív hangnak is kéne lenni. Csak annyit mondott még a doki, hogy keressem fel a védőnőt és kérjek majd időpontot a 12 hetes ultrahangra. De ez normális, hogy nem hív vissza hamarabb, hogy látszódik-e már a babám? Nagyon aggódom. Kiszámoltam, hogy pont 6hetes vagyok egy nappal sem több. Minden rendben lesz velünk ugye?
Válaszát köszönöm.

Szakértőnk válasza a Feleslegesen aggódom? kérdésre

Kedves Levélíró! Nem kell 6 hetesen látni a szívhangot, majd a 8.körül. Tényleg nem kell visszahívja, a 12. héten lesz a következő uh (és majd 18 és 32-en, meg ha akar 4D babamozit az nem kötelező). Ilyenkor olyan pici az embrió 1-2 mm, hogy egyszerűen nem lehet mit látni, vagy amire az ultrahang igazán való, megállapítani hogy rendellenesség van-e. Szerintem ez az első volt túl korán, ha a pozitív teszttel várt volna vagy két hetet, akkor a 8. héten már látszik a szívverés. Semmi gond, mert "csak" erről maradt le. Ami élménynek nagyon jó, tehát kár, de akkor sem látnak még részletet, a 12. hétig utána is sok minden történhet, tehát orvosilag nem indokolt megnézni és nem is szokták. Persze jó lenne minden nap megnézni, mindenki ezt érzi, és nehéz a várakozás a következő ultrahangig... Addig egyebet nem tehet, mint vigyáz magára. Alkohol, dohányzás nincs. Terhesvitamin, C vitamint is szedhet, hisz nyakunkon az influenza szezon. Nehezet ne emeljen, rendszeres könnyű mozgás, bő folyadék és gyakori kis étkezések.

Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus
Hirdetések