/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Milyen következményei leh...
  

Milyen következményei lehetnek?

ora 2014-10-14 14:10:56
Jónapot Kívánok. Én egy 17 éves lány vagyok. Egy éve élek nemi életet. Ovszerrel védekeztunk és naptármódszerrel mindig, és három héttel ezelőtt kiszakadt az óvszer, bár a ciklusom vége felé jártam, biztos ami biztos alapon esemény utáni tablettáért fordultunk a barátommal, amit be is vettem az aktus után 1 órára. A menstruáciom 4 nap késéssel jött meg. Aztán most 3 napja ismét történt egy baleset, a ciklusom 14 napján. Naptármódszerrel és ovszerrel védekezunk, de most kivételesen nem vettuk figyelembe hogy a ciklusom közepén vagyok, mivel nem találkoztunk 2 hete. Ismét kiszakadt az óvszer, pedig ellenöriztuk többször is hogy nem történt e valami baj, és utolsó percbe az ejakulációkor szakadt ki...:( Megint szaladtunk esemény utánijér, és ismét az aktus követö 1 órába már bevettem a postinor nevezetu sürgősségit. Nagyon félek nem e lehet ennek a nagy dózisu hormonnak valamilyen rosz következménye. Tudom hogy egyszeri alkalmazása is eléggé megviselheti a szervezetet, de így 3 hét után ahogy megint ehez kellet folyamodnom, nagyon félek hogy esetleg sulyos következményei lehetnek annak hogy alig telt el 3 hét a 2 tabletta között...Esetleg milyen következményekkel járhat ez? Olvastam, hogy felborithatja a menstruációs ciklust. Ez mint jelent pontosan? Azt hogy össze vissza fog megjonni? És egyéb veszély? Remélem azért ennek ellenére kizárható a terhesség, mert még nagyon korai lenne számomra, ráadásul az abortuszról is olyasmiket hallotam hogy meddővé tehet. Esetleg ennek valami valóságalapja? De nagyon nagyon remélem azért ez nem fog bekövetkezni. Ne haragudjon a hosszura sikerult üzenet miatt csak nagyon kétségbe vagyok esve, hogy esetleg nagy baj lesz ebből a szervezetemre nézve..:(

Szakértőnk válasza a Milyen következményei lehetnek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Semmiképpen sem ajánlható, hogy ilyen gyakorisággal szedj sürgősségi tablettát, mert ahogy mondod, ez teljesen összezavarhatja a ciklust (a vérzésed össze-vissza jöhet meg, vagy éppen kimaradhat). Nem kell olyasmitől tartani, hogy emiatt később nehézségeid lesznek a teherbe eséssel.

Az abortusz mind testi, mind lelki értelemben megterhelést jelent(het), tehát oda kell figyelni, hogy mindenképpen elkerüljetek egy nem kívánt terhességet. Ritka esetben valóban előfordulhat, hogy terhességmegszakítás után teherbe esési gondok lépnek fel.

Talán megfontolandó lenne egy másik típusú óvszer kipróbálása, esetleg az óvszer kombinálása spermicid készítménnyel (hormonmentes fogamzásgátlás), vagy tabletta felíratása.

Üdv:



Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések