/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Fogamzásgátlás
  

Fogamzásgátlás

ora 2014-07-04 10:56:12
Tisztelt Válaszoló! Már több, mint 1 éve rendszeresen szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. Egyszer előfordult már, hogy a megvonásos vérzés után elfelejtettem bevenni az első tablettát, de akkor orvostól megnyugtatást kaptam, miszerint ha egy nappal később kezdem szedni, az nem akkora tragédia. Most megint ez történt, az első tablettát 15 óra késéssel vettem be, majd a következőt is időben eltolva egy kicsit később, hogy ne legyen olyan megterhelő a szervezetemnek. A probléma az, hogy az előtte lévő héten is együtt voltam a barátommal, és a betegtájékoztató szerint, ezért lehetek terhes. A következő 7 napban használtunk kiegészítő védekezést, szóval azzal talán nem lehet baj, de az előtte lévő hét miatt aggódom. A menstruációm napra és napszakra pontosan megjött, a hasam is fáj tőle (bár a tabletta előtt sosem fájt..). Viszont reggelente rosszul érzem magam, szédülök és hányingerem is van, bár ehhez hozzátartozik, hogy 41 kiló vagyok és kb 160 centiméter és nagyon stresszes. Sokszor előfordul, hogy alig eszem, mert nem tudok vagy nem vagyok éhes, mostanában pedig kicsit kívánós is lettem abból a szempontból hogy nem mindent akarok megenni mindig. Például szeretem a lekváros kenyeret, de volt olyan, hogy rágondoltam és majdnem rosszul lettem tőle. Nem tudom, ezek lehetnek-e terhességi jelek, vagy szimplán a stressz és a soványságom okozzák-e. Ha megjött rendben a menstruációm, jelen helyzetben akkor is lehetek terhes? Ha igen, akkor mikor csináljak tesztet, mikor tudja már kimutatni azt? Orvoshoz érdemes elmenni? Sajnos a helyi rendelésen nem találkoztam túlságosan nagy megértéssel, nem szívesen megyek el oda újra, magánorvosért pedig feleslegesen nem fizetnék, bár valószínűleg el fogok menni, mert nem szeretnék mindig aggódni. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Egy aggódó lány

Szakértőnk válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Kedves Levélíró!

Aggodalomra nem látok okot, szerintem semmiféle tragédia nem történt. Az észlelt tünetek inkább másra (talán pszichés okokra, vagyis pont az aggódásra) vezethetők vissza.

Üdv:



Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések