/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Terhes vagyok? Vagy csak ...
  

Terhes vagyok? Vagy csak túl reagálom?

ora 2014-04-07 21:08:22
Jó napot! 17 éves lány vagyok. Két hete vesztettem el a szüzességem. Nem védekeztünk, de nem ment el belém a srác, és nem is tartott sokáig mert nem volt időnk. Utána olvastam és elvileg nem lehetnék terhes, ezért nem vettem be 72 órás tablettát. Most viszont kezd bántani a dolog, és nem tudom, hogy el e merjem mondani az anyumnak, mert nem vagyunk jó viszonyban (ilyenért akár ki is tagadna). Két napja vettem észre, hogy a melleim feszülnek, mintha a hasam is más lenne (de az utóbbi hónapokban amúgy is sokat eszem), ma este enyhe rosszullét kezdetét éreztem (de sok emésztési problémám volt, és nálam ezek gyakorik.), és azóta híg folyásom van. Nem tudom, hogy én reagálom e túl, vagy tényleg van probléma. Vegyek terhességi tesztet? Nekem is adnak? Mennyi az ára? Elmondjam az anyumnak? (nem szeretném ha bárki tudná a környezetemben) Ilyenkor már csak az abortusz a megoldás? (ha állapotos lennék?) Nagyon szükségem van egy kis segítségre...köszönöm, Reményvesztett lány.

Szakértőnk válasza a Terhes vagyok? Vagy csak túl reagálom? kérdésre

Kedves Levélíró!

Terhességi teszt az aktus után kb. két héttel mutatja ki az esetleges terhességet. Tesztet vehetsz patikában vagy drogériákban is kb. 1000 Ft körüli áron. Természetesen te is vehetsz. Ha esetleg pozitív lenne, akkor kénytelen leszel beavatni a szüleidet. Ez esetben el kel menni nőgyógyászhoz, aki ultrahangos vizsgálatot végez, ezzel igazolva a terhességet. Ebben az esetben az abortusz a megoldás (ha nem akarja valaki megtartani a babát). De ne szaladjunk ennyire előre.

Egyelőre ne aggódj nagyon. Butaság volt védekezés nélkül szeretkezni (érdemes levonni a megfelelő következtetéseket), de közel sem biztos, hogy a tünetek hátterében terhesség áll.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések