/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Két kérdésem lenne
  

Két kérdésem lenne

ora 2014-04-07 16:33:56
Kedves Dr.Nő !
3 problémával fordulnék Önhöz. / 16 éves lány vagyok /
Az első amiben segítségét kérném,az a következő lenne.
A menstruációm jócskán meg van csúszva.. a következő okokat találtam mérvadónak , vagy segítsen mi lehet a baj..: Elkezdtem keményen sportolni heti 6x 4km-t futok ,utána még különféle erősítő gyakorlatokat is végzek,ugy hallottam ez is befolyásoló tényező lehet , nemi életet NEM élek, tehát a terhesség kizárva. Illetve talán a stressz ami mostanában ér az iskola ,és egyéb dolgok miatt. Aggódnom kéne ,hogy napra pontosan nem jö meg ,és jócskán csúszik is? A fura ,hogy a tüneteket érzem, neha faj a hasam , a hormonháztartásom megbolondul. De nyoma sincs a menstruációnak. 2 éve menstruálok. Viszont elég vékonyka testalkattal rendelkezem . 173 cm 49kg. nem kell aggódnom igaz?
2. Nőhetek még? Ahogy látom édesapám testalkatát örököltem ,ő pedig elég magas 193-4 cm, anyukám pedig 173-4cm körül van.Viszont mostanában nem-igen növök .
a 3. pedig ,mennyit ajánlatos sportolni egy jó alakért, egy szép egészséges ,fitt alakért. Mi a jó. Édesapám azt mondta nekem,hogy egy héten 6 az túl sok ,pláne ,hogy nincs súlyfeleslegem, és nem is nagyon eszek rendesen. szerinte egy héten 3 edzés bőven elég, vajon ez így van ,vagy csak az apai lélek szól belőle..:)?
Tudna esetleg nekem írni valami étrend+mozgás tervet,hogy tudjam mihez tartani magam ? anyukám is írt nekem ,de persze abba mindig belecsempészett egy-két sütit,vagy csokit,finomságot,mondván ,hogy jaaaj egyél Kicsim,még gyerek vagy. Tudja olyan anyukásan :)
és eszembe jutott még egy 4. kérdés is.
A hónaljamon található pár kinövés szerű anyajegy ,a bikinivonalamnál szintén. Mindig aggódom szőrtelenítés közben,hogy esetleg belevágok. gyan tát ,pedig nem merek használni , attól félek ,hogy leszedi.. mi a megoldás.
Elnézést a sok kérdésért. További szép napot

Szakértőnk válasza a Két kérdésem lenne kérdésre

Kedves Levélíró!

1. A korodból is adódhat ha nem teljesen szabályos a ciklusod. Ugyanakkor nagyon vékony vagy, sajnos ez is  negatív hatással lehet a hormonrendszeredre.

2. Jelentős növekedésre szerintem már nem számíts.

3. Szerintem mozogj annyiszor, ahányszor jólesik. Ne törekedj maximális terhelésre, a cél az, hogy fitt legyél és jókedvű. Ha emellett változatosan és kiegyensúlyozottan táplálkozol, akkor nem fogsz fogyni, viszont nő az izomtömeged (erősebb leszel, persze a súlyod is nőni fog). Szerintem nincsen azzal semmi baj, ha alkalmanként eszel egy szelet sütit vagy egy csokit (bőven elbírja a súlyod!). Nem mondhatok mást, én is anyuka vagyok

4. Meg kell mutatni bőrgyógyásznak hogy pontosan milyen kinövés is ez, ha szükséges, el kell távolíttatni.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések