/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Nem tudom mit tegyek..
  

Nem tudom mit tegyek..

ora 2014-03-28 18:50:23
Jó napot Doktornő ,problémám a következő lenne:
Nem tudom mihez kezdjek.. A helyzet az,hogy 16 éves 173cm 49gk vagyok ,ami nem valami sok ,szeretek ilyen kis vékony lenni,de sokszor elbizonytaanodom,már csak a nőiességgel valo dolgok miatt is, Hallok ezt is,azt is. külön.külön vélemények,hogy híznod kéne egy kicsit,tartsd meg a súlyod stb. De nem tudom mitévő legyek.. lehet jobban érezném magam a bőrömben ,ha lenne kicsit formásabb mellem,sőt ebben biztos vagyok,de nagyon sokat/sokszor tartok attól,hogy nem arányosan jonnek majd fel rám a kilók. De mégis ami a legjobban zavar ,és sok problémával küzdök miatta ,azok a melleim. Formásak ugyan ,de nagyon kicsik A-s méretet hordok. A barátom is mindig azt mondja,hogy őt nem zavarja,hiszen nem a melleimért szeret,és hogy az igen csak másodlagos szempont.. De Nőként maga is megérti,hogy a mellbőség néha igen csak befolyásoló tényező lehet egy nő önbizalma számára. Nem érzem magamat egésznek, ha a barátommal vagyok nem tudom magamat kellő képpen elengedni,ha buliban vagyunk is elnyomottabbnak érzem magam,nagyon zavar ,hogy ruhavásárlásnál is mindig számolnom kell azzal,hogy alig alig vannak melleim,és csalódnöm kell,hogy ami a próbababán jól állt ,rajtam iigen csak másképp fest ,és számos más ok.. Persze most jönne a vász.:hogy fogadd el magad . Tudna valami tanácsod ajánlani mitévő legyek.
Ami talán könnyíthet a dolgán.: Édesapám 192cm körül van férfias testalkat (nem sovány-ropi,de nem is a pocakos bácsi,a kettő között) Anyukám a gyerek vállalás előtt vékony volt ,most is az most olyan szép anyukás,még mindig vékony csoporthoz tartozik ,174 cmkorul van. koszonom válaszát ,nővérem ,és anyukám is szép mellekkel rendelkezik
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Nem tudom mit tegyek.. kérdésre

Kedves Levélíró!

Mindkét szülőd viszonylag magas, a testalkatodat pedig nyilván tőlük örökölted.. Hogy tudsz-e hízni vagy sem, az sem feltétlenül a te döntésed. Az mindenképpen hasznos volna, ha megpróbálnál rendszeresen és változatosan, kiegyensúlyozottan étkezni (napi 5-6 alkalommal), illetve ha sportolnál. A mellizmokat fejlesztő gyakorlatok némi segítséget jelenthetnek a problémádra, habár a melleket kifejezetten nem növelik meg. Emellett a megfelelő melltartóval optikailag növelheted a melleidet, és így az önbizalmadat. Végül pedig: a testi fejlődés még nem zárult le, így arra is van esély, hogy a melled tovább nőnek ill. formásabbá válnak.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések