/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Mit tegyek?
  

Mit tegyek?

ora 2014-02-08 11:35:50
Kedves szakértő!
Nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom mit csináljak, ezért írok ide.
16 (majdnem 17) éves lány vagyok. Az a gond, hogy a szüleim úgy tudják, hogy már vagy fél éve nem menstruáltam, közben igen. Azért nem mondom el, mert anyukám ilyenkor teljesen meghülyül. Egész nap azt számolgatja, hogy hány napra jött meg, meg hogy mikor fog legközelebb, meg folyton kérdezgeti, hogy megvan e még, meg mennyire erős, meg hogy mikor cseréltem betétet. Sőt, többször is volt már olyan, hogy rajtakaptam, amint kiveszi a szemetesből a használt betétemet és megnézi!!!!!!!!! Ezt már nem bírtam, úgyhogy egyszer, mikor megjött, nem mondtam el. Egyszerűen annyira fel szokott húzni ilyenkor, hogy ordítozom, ő meg nem érti, miért rossz, amit csinál. Már mondtam neki többször, hogy ez magánügy, meg ha valami baj lenne, akkor szólnék, de azt mondja, ezeket neki tudnia kell, és hogy képzelem, hogy nem válaszolok minden kérdésére rögtön. A baj az, hogy most úgy néz ki, hogy el akar vinni nőgyógyászhoz. De én nagyon félek, és egyébként is felesleges lenne elmenni, mert amúgy minden oké. Viszont nem akarom anyunak elmondani, mert akkor megint ugyanaz a horror fog folytatódni, és csak idő kérdése, hogy mikor történik meg újra, hogy elhallgatom előle, mert nem bírom már tovább. Már többször volt ilyen, szóval ő úgy tudja, hol menstruálok, hol nem.
Ön szerint mit csináljak? Ha elmondom neki, mi van, nagyon kiakad, és sajnos az a tipus, aki ha egyszer megharagszik, szó szerint 10 évig minden egyes vitánál a fejedhez vágja, hogy mit tettél X éve. Arra gondoltam, hogy elmondom apumnak ezt az egészet, mert ő ismeri anyut, tudja, milyen (az élet minden területén ilyen és nem csak velem, hanem vele is), és talán tudna tenni valamit.
Ön szerint mit csináljak? Nagyon kétségbe vagyok esve!!
Egyébként elnézést, ha nehezen érthető, amit írtam, de tényleg nagyon félek és ideges vagyok, úgyhogy nem tudok összeszedettebben írni :S

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Hát, nagyon nehezet kérdeztél, ez egy eléggé bizarr helyzet. Valóban nem helyes, hogy az anyukád ennyire beleavatkozik a te intim ügyeidbe, és ahogy látom, nem is igazán fogod tudni meggyőzni arról, hogy ne tegye ezt. Jó ötletnek tartom, hogy az apukádtól kérj segítséget, hátha neki van ráhatása ezekre a dolgokra.

Remélem, sikerül valami változást elérned..

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések