/ Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Az én kérdésem..
  

Az én kérdésem..

ora 2013-03-13 22:00:33
Kedves Doktornő!
Pár napja (több, mint 72 óra) lefeküdtem a barátommal, ekkor voltam a 16. napján a ciklusomnak. Nem védekeztünk, nem vettem be eseményutánit. (Nem anyagi okok miatt, teljesen más dolog, de úgy gondolom, lényegtelen, hogy miért.) Mennyi az esélye, hogy teherbe estem? Az én ciklusom változó, 21-től 32 napig már volt minden az elmúlt másfél évben, átlagban 26 napos. Ha 28 napos lenne, márc. 21-re várnám, hogy megjöjjön, de így nem tudok biztosat mondani. Már több helyen is olvastam, hogy egy ciklusban csak egyetlen napon lehet teherbe esni. Ez tényleg így van?
A terhességi tesztet mikor érdemes legelőször megcsinálni? Corax Be Sure és One Minute van itthon. Elolvastam a útmutatókat, de az ön véleményére is kíváncsi lennék.
Előre is köszönöm a segítséget.
Egy 19 éves, felelőtlen lány

Szakértőnk válasza a Az én kérdésem.. kérdésre

Kedves Levélíró!

Az hogy egy ciklusban csak egyetlen napon lehet teherbe esni, nem teljesen igaz. Illetve az igaz, hogy a petesejt nem él sokáig, de hogy melyik napon történik meg az ovuláció, azt nem feltétlenül lehet teljes bizonyossággal megjósolni. Az együttlétet követően kb. két hét elteltével érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések